Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Livskvalitet. Anbefalinger for et bedre målesystem»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Livskvalitet. Anbefalinger for et bedre målesystem

Rapport

Livskvalitet. Anbefalinger for et bedre målesystem

Publisert

Rapporten gir både anbefalinger om måleverktøy for helhetlig måling av livskvalitet og et minimumsbatteri av spørsmål som kan benyttes. FHI har bidratt til rapporten.

Forside_livskvalitet_anbefalinger_2018.jpg

Rapporten gir både anbefalinger om måleverktøy for helhetlig måling av livskvalitet og et minimumsbatteri av spørsmål som kan benyttes. FHI har bidratt til rapporten.


Om rapporten

  • Utgitt: 2018
  • Av: Helsedirektoratet

Sammendrag

Rapporten er tilgjengelig på Helsedirektoratets nettsted og finnes i både fullstendig versjon og i kortversjon:

Rapporten er en videreføring av utredningen Gode liv i Norge. Utredning om måling av befolkningens livskvalitet fra 2016 som gjennomgikk dagens målesystem for livskvalitet, pekte på svakheter og kom med forslag til forbedringer.

Hensikten med de nye anbefalingene er å bidra til en standardisert og nyansert verktøykasse for måling av subjektiv og objektiv livskvalitet i Norge. Rapporten gir både anbefalinger om måleverktøy for helhetlig måling av livskvalitet (egen livskvalitetsundersøkelse) og et minimumsbatteri av spørsmål som kan benyttes i undersøkelser som ikke alene fokuserer på livskvalitet, eller som er av mindre omfang, men hvor en ønsker å dekke sentrale komponenter av livskvaliteten. Rapporten gir også en vurdering av hvordan nasjonale undersøkelser bør gjennomføres.