Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Effekt av, og erfaringer med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Effekt av, og erfaringer med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold

Forskningskartlegging

Effekt av, og erfaringer med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold: Systematisk litteratursøk med sortering

Publisert

Vi fikk i oppdrag av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet å identifisere forskning om effekt av og erfaring med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold.

Engelsk Forside Forced Marriage.jpg

Vi fikk i oppdrag av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet å identifisere forskning om effekt av og erfaring med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold.


Nedlastbar som PDF

Om publikasjonen

  • Utgitt: 12/2017
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Forfattere: Munthe-Kaas HM, Baiju N, Nguyen L.
  • ISBN elektronisk: 978-82-8082-890-3

Hovedbudskap

Seksjon for velferdstjenester i område for helsetjenester i Folkehelseinstituttet fikk i oppdrag av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet å identifisere forskning om effekt av og erfaring med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold.

Metoder

Vi utførte et systematisk litteratursøk i relevante databaser. En forskningsbibliotekar utviklet og gjennomførte søket i september 2017. To forskere gikk uavhengig av hverandre gjennom identifiserte titler og sammendrag og vurderte relevans i forhold til inklusjonskriteriene.

Resultater

Vi identifiserte ingen empiriske studier som så på effekt av eller erfaringer med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold.

Det er behov for studier om effekt av og erfaringer med tiltak for unge som er blitt utsatt for tvangsekteskap eller æresrelatert vold.