Hopp til hovedinnhold
FHI logo
Årsrapport næringsmiddelbårne infeksjoner i 2011.jpg

Årsrapport 2012:

Næringsmiddelbårne infeksjoner og utbrudd i 2011

Rapport

|

Sist endret

Rapporten beskriver forekomsten av de vanligste næringsmiddelbårne infeksjoner og utbrudd rapportert til Folkehelseinstituttet i 2011.

Sammendrag

Norge har generelt en gunstig situasjon sammenlignet med andre land når det gjelder smittestoffer i mat, og mange av dem som blir registrert med næringsmiddelbårne infeksjoner er smittet ved opphold i utlandet. Forekomsten av smittestoffer i næringsmidler produsert i Norge er relativt beskjeden sammenliknet med de fleste andre land. Det samme gjelder forekomsten av smittestoffer i norske husdyrbestander.

Det totale antall meldte tilfeller av matbårne infeksjoner i 2011 viste en svak nedgang i forhold til året før.

Publisert |Sist endret