Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Effekt av kostholdsveiledning hos pasienter med kreft

Rapport

|

Sist endret

Systematisk søk etter litteratur om effekt av kostholdsveiledning for å forebygge og behandle underernæring hos pasienter med kreft.

Hovedbudskap

Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten fikk i oppdrag
fra Kreftforeningen å utføre systematisk søk etter litteratur om effekt av kostholdsveiledning for å forebygge og behandle underernæring hos pasienter med kreft.

Mange pasienter med kreft går ned i vekt og får dårlig ernæringsstatus som følge av behandling, eller som resultat av selve kreftsykdommen (kakeksi). Underernæring forringer livskvaliteten og kan gi dårligere
effekt av behandlingen.

  • Vi søkte etter systematiske oversikter i The Cochrane Database of systematic reviews, Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE), Health Technology Assessment Database (HTA), Ovid EMBASE, Ovid Pre-MEDLINE og MEDLINE
  • Søket ga 331 treff etter sletting av dubletter 
  • 22 referanser ble vurdert å være relevante for problemstillingen
Publisert |Sist endret