Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Reseptfrie smertestillende - bruk, overforbruk og livstruende bruk»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Reseptfrie smertestillende - bruk, overforbruk og livstruende bruk

Arrangement

Reseptfrie smertestillende - bruk, overforbruk og livstruende bruk

Hvordan kan vi styrke barn og unges kompetanse til å ta gode valg for helsen sin i forhold til bruk av smertestillende? Helsedirektoratet arrangerer dette webinaret der FHI bidrar med to foredragsholdere.

person som holder opp en pakke med paracet og en pakke med ibux
Ung.no

Hvordan kan vi styrke barn og unges kompetanse til å ta gode valg for helsen sin i forhold til bruk av smertestillende? Helsedirektoratet arrangerer dette webinaret der FHI bidrar med to foredragsholdere.


12. jun | 2023

09.00-10.00
Webinar
Digitalt
Foredragsholder: Kim Stene-Larsen (FHI), Christian Haga (FHI) og Brage Ulvmoen (Helsedirektoratet)

Om webinaret

Vi har valgt et tema som er svært samfunnsaktuelt når vi 12. juni kl. 09.00 til 10.00 inviterer til webinar. Her får dere innsikt i ny forskning og erfaring om ungdom og bruk av medikamenter. Faginnlegg ved Kim Stene-Larsen (forsker ved FHI), Christian Haga (fagekspert ved Giftinformasjonen) Brage Ulvmoen (fagansvarlig lege for ung.no).

Flere kartlegginger og undersøkelser viser at barn helt ned i barneskolen har et økt forbruk av reseptfrie smertestillende. Forbruket øker gjennom ungdomsskole og videregående skole. Noen bruker det mot hodepine og menssmerter, andre bruker det for å håndtere en stresset hverdag. I tillegg er det en økt bruk av disse smertestillende i tilknytting til selvskading eller forgiftning.

Helsepersonell og andre som møter barn og unge får mange spørsmål om bruk av smertestillende. Gjennom dette webinaret ønsker vi å gi helsepersonell og andre som møter barn og unge en kunnskapsoppdatering om utvikling og forekomst. Videre hvordan vi kan gi god veiledning og styrke barn og unges helsekompetanse til å kunne ta gode valg i forhold til bruk av reseptfrie legemidler.

Målgruppe

Fagsvarer på ung.no og chattetjenester tilknyttet ung.no, hjelpetelefoner, chat og meldingstjenester innen psykisk helse som mottar tilskudd fra Helsedirektoratet.

Åpent for alle som møter ungdom i hverdagen som for eksempel skolehelsetjenesten, miljøarbeidere, fritidsledere.

Program

  • Velkommen v/ Helserådgiver Anne Holter Bentzrød, ung.no Bufdir
  • Nyere forskning, villet egenskade, selvpåførte forgiftninger, økning i henvendelser og innleggelser v/ Kim Stene-Larsen, FHI
  • Erfaringer fra Giftinformasjonen – hvordan håndtere de akutte, alvorlige henvendelsene v/ Christian Haga, Giftinformasjonen
  • Erfaringer fra ung.no; en pille for alt som er ille v/ Brage Ulvmoen, ung.no, Helsedirektoratet
    Slido

Besvarelse av innkomne spørsmål. Send dine spørsmål allerede nå, gå på slido.com og legg inn denne koden: #3152470. Skriv deretter inn ditt spørsmål.

Arrangør og spørsmål

Helsedirektoratet er arrangør. Alle spørsmål om webinaret må derfor rettes dit: