Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Bedre kvinnehelse i Norge - hva gjenstår?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Bedre kvinnehelse i Norge - hva gjenstår?

Arrangement

Bedre kvinnehelse i Norge - hva gjenstår?

Åpent fagmøte om kjønnsforskjeller i helse, og arbeidet med kvinnehelse i Norge. Hvilke sider av kvinners helse er det viktig å satse på i et folkehelseperspektiv?

Kvinner på en strand
Illustrasjonsbilde: colourbox.com

Åpent fagmøte om kjønnsforskjeller i helse, og arbeidet med kvinnehelse i Norge. Hvilke sider av kvinners helse er det viktig å satse på i et folkehelseperspektiv?


22. mar | 2023

14.00-15.30
Seminar
Kulturhuset i Oslo, strømmes også

Mange sykdommer som rammer kvinner får lite ressurser og oppmerksomhet. Tilbudet til fødende kvinner bygges ned flere steder. De fleste norske studier av behandling tar ikke hensyn til kjønn. Dette er bare noen av sidene ved kvinnehelse som er blitt diskutert den siste tida, og aktualisert av blant annet Kvinnehelseutvalgets utredning.

I dette åpne fagmøtet skal vi høre om kjønnsforskjeller i helse og arbeidet med kvinnehelse i Norge. Vi skal også diskutere hvilke sider av kvinners helse som det er viktig å satse på framover i et folkehelseperspektiv.

  • Astri Syse, forsker ved avdeling for helse og ulikhet i FHI: Kvinneliv og helse – to sider av samme sak
  • Ingeborg Forthun, Senter for sykdomsbyrde ved FHI: Kjønnsforskjeller i sykdomsbyrde i Norge
  • Siri Vangen, leder Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning: Kvinnen er det sterke kjønn, men til hvilken pris?
  • Diskusjon

I to fagmøter denne våren løfter FHI kjønnsforskjeller i helse som tema, og hvordan et kjønnsperspektiv kan bidra til bedre folkehelsearbeid. Det er også planlagt et møte om mannshelse i mai, mer informasjon om møtet om mannshelse kommer.

Fagmøtet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding. Velkommen!

Arrangementet strømmes

Arrangementet strømmes direkte på instituttets Youtube-kanal. Du kan gå inn på Youtube-kanalen vår idet møtet starter og se møtet direkte, eller senere i opptak.