Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Høringsuttalelse - NOU 2019:8 Særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Høringsuttalelse - NOU 2019:8 Særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer

Artikkel

Høringsuttalelse - NOU 2019:8 Særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer

Høringsuttalelse om særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer, sendt fra Folkehelseinstituttet til Finansdepartementet 1. juli 2019.

Høringsuttalelse om særavgiftene på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer, sendt fra Folkehelseinstituttet til Finansdepartementet 1. juli 2019.


Folkehelseinstituttets konklusjon

FHI mener, fra et folkehelseperspektiv, at det bør være avgifter på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer. Vi mener at dagens særavgifter treffer disse varegruppene godt. Det er likevel mulig at dagens særavgifter ikke er optimale, og at helsebegrunnete avgifter kanskje vil fungere enda bedre. Vi finner det i så fall viktig at dagens særavgifter opprettholdes inntil nye avgifter er på plass. Det vil være svært uheldig om avgiftene oppheves, og ikke erstattes av nye, da dette vil resultere i billigere produkter og større forbruk av sukker.