Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Skjeggkre kan bekjempes»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Skjeggkre kan bekjempes

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Forskningsfunn

Skjeggkre kan bekjempes effektivt og sikkert

Publisert

Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.

Skjeggkreåte.
Skjeggkreåte.

Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.


Avdeling for skadedyrkontroll har gjort en rekke laboratorie- og feltstudier for å finne en effektiv og sikker bekjempelsesmetode for skjeggkre.

Resultatene fra laboratorieundersøkelsene er nå bekreftet fra utprøving i en boligblokk, et rekkehus, en barnehage, et næringslokale og i biblioteker. Bekjempelse av skjeggkre med svært små mengder giftig åte viser seg å være effektivt over tid. Bekjempelsen skjer ved at skjeggkre spiser giftig åte. Dessuten får de en tilleggsforgiftning om de spiser skjeggkre som allerede har dødd av giften. 

– Skadedyrfirmaer som benytter denne strategien kan nå tilby en god og sikker bekjemping til en mye lavere pris enn hva som har vært tilfellet frem til nå, sier Anders Aak forsker i Avdeling for skadedyrkontroll ved FHI.