Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Vaksiner til menn som har sex med menn (msm)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Vaksiner til menn som har sex med menn (msm)

Vaksiner til menn som har sex med menn (msm)

Om anbefalte vaksiner til menn som har sex med menn og hvilke vaksiner som dekkes på blå resept.

Om anbefalte vaksiner til menn som har sex med menn og hvilke vaksiner som dekkes på blå resept.


Innhold på denne siden

Vaksiner til menn som har sex med menn

Noen menn som har sex med menn (msm) har gjennom sin seksualpraksis økt risiko for å få seksuelt overførbare infeksjoner. Les mer i kapittel menn som har sex med menn og smittevern i Smittevernveilederen for helsepersonell (FHI).

Vaksinasjon mot hepatitt A og B anbefales til alle msm. Serologisk testing anbefales før vaksinasjon, men er ikke et krav for å få vaksine dekket av folketrygden. Hepatitt A-vaksine må betales selv av den enkelte. Msm som deltar aktivt på arenaer for tilfeldig sex og har intim kontakt med mange partnere, bør vurdere å ta vaksine mot meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse) uavhengig om arenaen er i utlandet eller i Norge. Dette gjelder uansett hivstatus.

Homofile menn har krav på hepatitt B-vaksine på blå resept § 4. Vaksine bestilles fra Folkehelseinstituttet. Ved definerte utbrudd av hepatitt A har de, når smittevernlegen vurderer det nødvendig, også krav på hepatitt A-vaksine på blå resept [1].

Referanser

1. Helse- og omsorgsdepartementet. Retningslinljer for immunisering mot hepatitt A og B som refunderes av Folketrygden, rundskriv I-2/2011. www.regjeringen.no.

Historikk

Sist oppdatert i 2018.