Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Det åpne instituttet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Det åpne instituttet

Det åpne instituttet

Vår kommunikasjon skal være åpen, inkluderende og lett tilgjengelig.

Vår kommunikasjon skal være åpen, inkluderende og lett tilgjengelig.


Kommunikasjon er ett av de viktigste virkemidlene for å løse vårt samfunnsoppdrag og inngår i alt vi gjør. Koronapandemien har understreket betydningen av åpenhet og faglig uavhengighet for tilliten til myndigheter i et demokratisk samfunn.

Vår kommunikasjon av kunnskap og råd skal møte brukerne på deres premisser og nå ut til alle. For å oppnå dette må vi ha god dialog med brukerne, inkludert media, og systematisk hente inn synspunkter på hvordan vi løser våre oppgaver. Vi skal bruke et klart språk og de kanalene for kommunikasjon som til enhver tid er mest relevante for målgruppene våre.

Folkehelseinstituttet skal delta i det offentlige ordskiftet på egne fagområder, og være åpne om usikkerhet og ulike syn på faglige spørsmål. Vi skal være åpne om arbeidsprosesser, metoder, faglige diskusjoner og finansiering.

Hva vil vi?

I perioden 2021-2022 er dette viktige initiativ:  

  • Vi skal bruke erfaringene fra samarbeid og kommunikasjon med innvandrergrupper under pandemien til å styrke folkehelsearbeidet på andre felt.
  • Vi skal gjennomføre et prosjekt for klarspråk på fhi.no, og vi skal i større grad bruke grafiske fremstillinger i formidlingen vår.

Historikk

14.10.2021: Lagt til beskrivende kulepunkter under denne strategiske satsingen.