Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Det åpne instituttet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Det åpne instituttet

Det åpne instituttet

Publisert Oppdatert

Råd, oppsummeringer og andre budskap fra Folkehelseinstituttet skal kommuniseres åpent og lett forståelig. Det skal være åpenhet om arbeidsprosesser, metoder, faglige diskusjoner og finansiering. Folkehelseinstituttet er faglig uavhengig.

Mennesker som går over åpen plass, foto
Illustrasjonsbilde: Ultramansk / Shutterstock.com

Råd, oppsummeringer og andre budskap fra Folkehelseinstituttet skal kommuniseres åpent og lett forståelig. Det skal være åpenhet om arbeidsprosesser, metoder, faglige diskusjoner og finansiering. Folkehelseinstituttet er faglig uavhengig.


Vi trenger tilbakemeldinger fra befolkning, myndigheter og helsepersonell for at vår forskning, våre analyser og våre råd skal være relevante og av høy kvalitet, og for å sørge for at vi kommuniserer godt og forståelig.  

Dialog og brukermedvirkning skal være en integrert del av vårt arbeid og vi skal bruke klart språk i vår kommunikasjon.  

Hva vil vi? 

I perioden 2020-2021 er dette viktige initiativ: 

  • Vi vil se nærmere på befolkningens holdninger til vaksine  
  • Vi vil undersøke samfunnets holdninger og tillit til vår håndtering av covid-19-pandemien 
  • Vi vil involvere brukere i å utforme og justere forskningen og produktene vi leverer, og vi skal hente tilbakemeldinger fra brukerne etter at tjenestene er levert. 
  • Vi vil utarbeide en utviklingsplan for åpen forskning blant annet basert på Forskningsrådets policy for åpen forskning. 

Hva gjør vi i dag? 

  • Folkehelseinstituttets Senter for informerte helsebeslutninger ser på hvordan forskning kan gjøres mer forståelig for folk flest. 
  • Folkehelseinstituttet har en mediepolicy og en praksis som bygger på at medarbeidere oppfordres til å bidra i samfunnsdebatten med den kunnskapen de har og får ved instituttet.
  • Vi er i løpende dialog med våre brukere, blant annet på sosiale medier og gjennom brukerundersøkelser. Innsikten gjennom dette arbeidet, i tillegg til bruksstatistikk, blir brukt til utvikling av kommunikasjon og tjenester.