Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Sykdomspulsens nettside for kommunehelsetjenesten og covid-19-data på GitHub stenges ned»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sykdomspulsens nettside for kommunehelsetjenesten og covid-19-data på GitHub stenges ned

Melding

Sykdomspulsens nettside for kommunehelsetjenesten og covid-19-data på GitHub stenges ned


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Nettsiden for oppdaterte, daglige tall om covid-19, influensa, andre luftveisinfeksjoner, mage-tarminfeksjoner, vaksinasjonsdata for covid-19, vaksinasjonsdata for influensa og dødelighet legges ned fra og med 15. november. Nettsiden har vært en løsning med egen tilgang til statistikk for blant annet kommuneleger, smittevernleger og statsforvaltere gjennom pandemien. Maskinlesbare covid-19-data på Github for blant annet nyhetsredaksjoner som NTB og VG legges også ned fra og med 15. november.

FHI har jobbet intenst de siste ukene med å finne alternative løsninger til Sykdomspulsen, men ser seg dessverre likevel nødt til å stenge ned løsningene som er i bruk blant annet av mange kommuner. Grunnen er at bevilgningene til FHI for håndtering av pandemien er fjernet. FHI vil i tiden fremover jobbe videre for å finne løsninger på sikt, men det kan ta noe tid.

Sykdomspulsen vil jobbe videre med overvåking av mage- tarmkonsultasjoner og luftvegskonsultasjoner (sKUHR data) og vil som vanlig levere månedlige PDF-rapporter på denne nettsiden.

Hvordan finne statistikk om covid-19? 

  • Statistikk på nasjonalt og regionalt nivå både på covid-19-smitte og vaksinasjon mot korona og influensa finnes på https://statistikk.fhi.no.
  • Ukentlige nøkkeltall om sykehusinnlagte, intensivinnlagte og antall dødsfall vil bli oppdatert hver torsdag sammen med ukerapporten på nettsiden Ukerapporter om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner
  • Dersom du trenger særskilte data eller sammenstillinger fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK eller Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), kan du benytte søknadsskjema på https://helsedata.no/ for å søke om tilgang til data.