Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Overvåkingssystemet for totaldødelighet (NorMOMO) settes på pause»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Overvåkingssystemet for totaldødelighet (NorMOMO) settes på pause

Melding

Overvåkingssystemet for totaldødelighet (NorMOMO) settes på pause


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Systemet for ukentlig overvåking av totaldødelighet i Norge (NorMOMO) settes på pause fra og med 15. november 2022.  Dette skyldes behov for metodologiske utbedringer av systemet.  Folkehelseinstituttets krevende budsjettsituasjon gir dessverre ikke rom for å utføre dette nå.  

NorMOMO har bidratt med ukentlige beregninger av totaldødelighet i Norge siden 2015, og har levert data til det europeiske overvåkingssystemet for totaldødelighet, EuroMOMO. Alle leveranser fra NorMOMO settes nå på pause. Dette omfatter også NorMOMOs ukerapport, som til nå har blitt publisert tirsdager samt omtale av resultatene i Ukerapporter om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner. FHI vil fortsette å analysere dødelighet i Norge ved hjelp av andre metoder, og jobber nå med å se på ulike måter å styrke analysearbeidet på.  

Hvordan finne statistikk om dødelighet hos FHI:  

  • Ukentlige nøkkeltall om antall dødsfall relatert til covid-19 vil bli oppdatert hver torsdag sammen med ukerapporten på nettsiden Ukerapporter om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner.