Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Epidemien fortsetter å øke i omfang»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Epidemien fortsetter å øke i omfang

Nyhet

Epidemien fortsetter å øke i omfang

Antall innlagte og smittede med covid-19 fortsetter å øke, viser siste ukerapport fra FHI.

Antall innlagte og smittede med covid-19 fortsetter å øke, viser siste ukerapport fra FHI.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Vi tåler mer smitte i samfunnet nå som så mange er vaksinerte. Men det vi nå følger svært nøye med på, er utviklingen av nye pasienter innlagt på sykehus. Vi ønsker ikke at belastningen på helsetjenesten i kommuner og sykehus skal bli for stor, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Ukerapporten fra forrige uke viser at koronaepidemien fortsetter å øke i Norge. R-tallet ligger på 1,3 og antallet nye pasienter, antallet ukentlige dødsfall og antall smittede går opp. 135 pasienter ble innlagt på grunn av covid-19 i uke 44, og det har vært et økende antall nye innleggelser i aldersgruppen 65 år og eldre de siste fire ukene. Dette ligger nå på samme nivå som det høyeste nivået våren 2021.

Også antall ukentlige dødsfall har vært økende de siste tre ukene. Det er foreløpig registrert 28 covid-19-assosierte dødsfall i uke 44, etter 16 i uke 43.

Vaksinene beskytter

Rapporten viser at vaksinene beskytter godt mot alvorlig sykdom. Insidens for innleggelser i sykehus er betydelig høyere blant uvaksinerte enn vaksinerte. Antallet av nyregistrerte smittede (per 100 000 innbyggere) i uke 44 var nesten fire ganger høyere blant uvaksinerte enn blant fullvaksinerte personer på 16 år og eldre.

– Det er nødvendig å minne alle uvaksinerte voksne om at vaksinasjon kan beskytte dem mot alvorlig sykdom. Oppfriskningsdosen til de eldste vaksinerte vil beskytte dem ytterligere, og kommunene må prioritere denne vaksineringen de nærmeste ukene, sier Line Vold.

174 971 personer har blitt vaksinert med 3. dose eller boosterdose.

39 % økning i meldte smittetilfeller

Det har vært en økning i antall registrerte smittede sist tre uker. Det er foreløpig meldt 9 728 tilfeller av covid-19 i uke 44, 39 % økning siden uke 43 (6 992). Det har vært store endringer i teststrategi gjennom høsten. Data om meldte tilfeller er derfor ikke direkte sammenlignbare over tid.

–  Epidemien øker i omfang, særlig blant barn og unge, som i liten grad blir alvorlig syke. Med mer smitte blant barn og unge er det imidlertid også høyere risiko for økning i smitte blant eldre uvaksinerte og andre med større risiko for alvorlig forløp, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.