Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Flere anbefales tre doser med koronavaksine»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Flere anbefales tre doser med koronavaksine

Nyhet

Flere anbefales tre doser med koronavaksine

Regjeringen har i tråd med anbefalingen fra Folkehelseinstituttet besluttet at helsepersonell som over tid har kontakt med pasienter med særlig høy risiko for å bli alvorlig syke, skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine.

Koronavaksine_FIlm1_Still_02.png

Regjeringen har i tråd med anbefalingen fra Folkehelseinstituttet besluttet at helsepersonell som over tid har kontakt med pasienter med særlig høy risiko for å bli alvorlig syke, skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

For å øke beskyttelsen blant de mest sårbare, anbefales personer som er 65 år eller eldre og sykehjemsbeboere allerede en oppfriskningsdose. Personer med alvorlig svekket immunforsvar tilbys også en tredje dose. Utvidelsen til helsepersonell vil kunne beskytte denne gruppen ytterligere.

- Folkehelseinstituttet vil komme tilbake til når og hvordan oppfriskingsdose vil gis til helsepersonellet. Vi ber nå kommunene ha stort fokus på å tilby eldre over 65 og sykehjemsbeboere en oppfriskingsdose. I motsetning til hva vi tidligere har sagt ber vi kommunene prioritere dette før influensavaksinering, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet.

Bukholm påpeker at oppfriskningsdose først skal tas 6 måneder etter at 2. dose er tatt.

- Anbefalingen vil senere kunne utvides til å omfatte andre grupper helsepersonell. Det vil blant annet avhenge av smittesituasjon eller økt kunnskap, fortsetter Bukholm

Grunnlag for anbefalingen

Anbefalingen er gitt for å øke beskyttelsen blant sårbare pasienter og pleietrengende. Vi ser dette i sammenheng med at koronaepidemien igjen øker i omfang.

- Behovet for å øke beskyttelse mot alvorlig koronasykdom for de fleste helsepersonell er fremdeles lav. Fullvaksinert helsepersonell er godt beskyttet mot selv å bli smittet og mot å bli alvorlig syke, men vaksinene beskytter ikke fullstendig mot smitte og sykdom, sier Bukholm.

Når helsepersonell blir smittet kan dette medføre økt sykefravær og dermed kapasitetsutfordringer i helsetjenesten, og det er en risiko for at smitte kan overføres fra helsepersonell til sårbare pasienter og pleietrengende.

Les mer om Folkehelseinstituttets anbefaling og kunnskapsgrunnlaget for denne her: