Få varsel ved oppdateringer av «Vil forske på konsertgjengere»
Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:
- Vil forske på konsertgjengere
Nyhet
Vil forske på konsertgjengere
Folkehelseinstituttet og en sammenslutning av store festival- og kulturaktører, har fått gjennomslag for å arrangere en serie testkonserter.
Folkehelseinstituttet og en sammenslutning av store festival- og kulturaktører, har fått gjennomslag for å arrangere en serie testkonserter.
Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden
Blant aktørene, er Bergen Live, Øyafestivalen, Palmesus og Norske konsertarrangører. Formålet er å undersøke om screening av publikum med hurtigtester reduserer risiko for smittespredning.
Screening av publikum ved hjelp av hurtigtester for SARS-CoV-2, er en aktuell strategi for å kunne gjennomføre arrangementer ved vedvarende høyt smittetrykk i samfunnet. Testenes evne til å fange opp smitteførende personer og hindre smittespredning, er uviss.
– Vi ønsker å undersøke om hurtigtesting kan erstatte avstandskravet under arrangementer, sier prosjektleder Atle Fretheim.
– For å evaluere om hurtigtesting er et effektivt tiltak mot smittespredning, må det gjøres sammenliknende studier av hurtigtesting versus ikke-hurtigtesting, og derfor vil vi ha 15 000 konsertgjengere som blir testet med hurtigtest før konserten, og 15 000 i en kontrollgruppe som ikke går på konsert eller blir testet i forkant. Samtlige deltakere vil så bli testet i etterkant av arrangementet. Vi ønsker å fordele dette over 4-5 arrangementer i Oslo og Bergen, sier Fretheim.
Prosjektet har fått godkjenning fra Regional etisk komité (REK).
Les mer om prosjektet her og foreløpig prosjektprotokoll her.