Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Om vaksinefordeling til kommunene»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om vaksinefordeling til kommunene

Nyhet

Om vaksinefordeling til kommunene

FHI og Helsedirektoratet har fått i oppdrag av regjeringen å se på fordelingen av vaksiner til kommunene om igjen, i lys av oppdatert informasjon om smittetall og tiltaksbyrde i landets kommuner.

FHI og Helsedirektoratet har fått i oppdrag av regjeringen å se på fordelingen av vaksiner til kommunene om igjen, i lys av oppdatert informasjon om smittetall og tiltaksbyrde i landets kommuner.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Et notat fra FHI, som er omtalt i media fredag 14. mai om oppdatert anbefaling, ble sendt fra Helsedirektoratet samme dag for å få kommunenes tilbakemelding på kapasiteten til vaksinasjon i sommer.

Under regjeringens pressekonferanse onsdag 12.05 ble det klart at regjeringen har bedt FHI og Helsedirektoratet gjøre en rask vurdering av om listen over de kommunene som skal få en andel av sine vaksinedoser tidligere eller senere enn forventet, bør oppdateres i lys av utviklingen siden listen ble laget, og pågående utbrudd.

FHI leverte en første anbefaling tidligere denne uken.

FHI leverte en anbefaling 10. mai, som svar på et oppdrag fra regjeringen, der vi blant annet ble bedt om å vurdere en videreføring og evt en endring av geografisk prioritering av enkelte kommuner/bydeler.

Denne oversikten ble utarbeidet i forrige uke og regjeringen har bedt oss se på denne listen en gang til med tanke på oppdatert informasjon om smitteutvikling og status for vaksinasjon i kommunene.  

Nye beregninger – samme kriterier

Kriteriene for fordeling av vaksiner er ikke endret siden den første anbefalingen ble gitt. Når nye beregninger gjøres vil det komme endringer fordi:

  • Vaksinasjonsprogrammet er i god fremgang og vaksinedekningen vil dermed endre seg over tid
  • Smittetrykk endrer seg også over tid, men noen kommuner har hatt både høyt smittetrykk og høyt tiltakstrykk over lang tid og vi har lagt vekt på dette i våre analyser.

Det er regjeringen som skal vedta endringer i vaksinasjonsstrategien.