Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status om holdninger til koronavaksinasjon»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status om holdninger til koronavaksinasjon

Nyhet

Status om holdninger til koronavaksinasjon

En fersk befolkningsundersøkelse fra Folkehelseinstituttet viser at andelen som sier de ønsker å vaksinere seg, nå er på 87 prosent.

En fersk befolkningsundersøkelse fra Folkehelseinstituttet viser at andelen som sier de ønsker å vaksinere seg, nå er på 87 prosent.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet (FHI) gjennomfører jevnlig slike befolkningsundersøkelser gjennom Norstat og Mindshare. Den aktuelle undersøkelsen er gjennomført i uke 18 og 19.

Befolkningsundersøkelsen gir FHI kunnskap om i hvilken grad befolkningen opplever å få nok informasjon om koronavaksine og hvilken holdning de har til koronavaksinasjon. 

 Det er svært gledelig å se at det siden oppstarten av vaksinasjonsprogrammet har vært en jevn økning i ønsket om å benytte seg av tilbudet om koronavaksine, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør i Folkehelseinstituttet.

Av de 87 prosentene som svarer at de vil ta koronavaksine, så har 20 prosent allerede tatt imot tilbudet. De eldste, personer over 60 år, har høyest oppslutning (97 %). Det er også høyest andel blant dem som allerede har fått benyttet seg av tilbudet om koronavaksinasjon (42%).

Behov for mer informasjon blant yngre

De fleste mener de har fått tilstrekkelig med informasjon om koronavaksinasjon (81 %). De eldste oppgir i størst grad at de har fått tilstrekkelig informasjon (95%). Undersøkelsen viser at informasjonsbehovet fremover er størst blant de yngre aldersgruppene og for noen utdanningsgrupper.

 Selv om holdningen til å ta koronavaksine er svært positiv i alle aldersgrupper, så ser vi at i noen av de yngre aldersgruppene trenger de mer informasjon for å kunne ta et informert valg, sier Bukholm.

Han forteller at det fremover vil komme ytterligere informasjonskampanjer rettet mot de gruppene hvor informasjonsbehovet er størst.

De fleste savner sosialt samvær

Undersøkelsen viser at 81 prosent savner sosialt samvær. Etterfulgt av savn etter feriereiser (62 %) og fritidsaktiviteter for voksne (33%) og barn (14%).

 

Last ned undersøkselsen: FHI_vaksine-tracker_rapport_uke_2021-W18.pptx