Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ofte stilte spørsmål om koronasertifikatet i dag»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ofte stilte spørsmål om koronasertifikatet i dag

Nyhet

Ofte stilte spørsmål om koronasertifikatet i dag

Koronasertifikatet ble lagt ut på helsenorge.no i går for å være sikre på at løsningen virker når den verifiserbare versjonen tas i bruk for kontroll på grensen fredag 11. juni. Dette har ført til stor pågang med spørsmål om koronasertifikatet i dag. Her finner du svarene på noe av det mange lurer på.

Koronasertifikat.png

Koronasertifikatet ble lagt ut på helsenorge.no i går for å være sikre på at løsningen virker når den verifiserbare versjonen tas i bruk for kontroll på grensen fredag 11. juni. Dette har ført til stor pågang med spørsmål om koronasertifikatet i dag. Her finner du svarene på noe av det mange lurer på.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Koronasertifikat er nytt i Norge, og det er fullt forståelig at mange har spørsmål om hvordan det ser ut. Du finner oppdatert informasjon på helsenorge.no, og vi oppdaterer disse sidene fortløpende med hva det er mest spørsmål om. Her er noen av temaene vi får mange spørsmål om i dag.

  • Gyldighet: Når du går inn på koronasertifikatet ditt, vil det stå en gyldighet som er om 90 dager på kontrollsiden. Denne datoen er bevegelig, så neste gang du går inn og ser på sertifikatet, vil det være gyldig i nye 90 dager. Det betyr for eksempel ikke at du som fullvaksinert kun er beskyttet i 90 dager. Les mer i nyhetssak fra i går om dette: Koronasertifikatet under testing frem mot fredag 
  • Navn i kontrollfanen for Norge: I kontrollsiden fremstår bokstavene øverst bare som deler av navnet ditt. Dette er helt riktig, og er gjort for at du ikke skal gi fra deg mer personinformasjon enn du trenger for bruk i Norge.
  • Fødselsdato: Mange rapporterte i går om feil fødselsdato. Det var en feil som ble rettet i går, og skal være i orden igjen nå.
  • Feil i opplysningene i sertifikatet? Sjekk først denne siden om hvorfor sertifikatet blir grønt eller rødt: Dette gir grønt og rødt lys i koronasertifikatet i Norge 
  • Ved feil i opplysninger om vaksinasjon eller test, kontakt stedet der du ble vaksinert eller testet. For mange vil det være kommunen du bor i.

Vi ser også at flere tar bilde av koronasertifikatet og legger det ut på sosiale medier. Vær oppmerksom på at koronasertifikatet gir personopplysninger om deg selv og egen vaksinasjons- eller immunitets-status hvis du gjør dette.

Oppdatering: Kjente feil i koronasertifikatet

Vi har i løpet av dagen oppdaget to nye feil i koronasertifikatet vi jobber med å løse.

Det er en feil i visning av fødselsdato i koronasertifikat for enkelte brukere. Bakgrunnen er feil fødselsdato i folkeregisteret og dermed videre i Helsenorge på koronasertifikat. Dette er ikke en feil i selve koronasertifikatet, men en feil fra folkeregisteret som blir synliggjort nå. Vi jobber med kompenserende tiltak på kort og lengre sikt for dette. 

Vi har også en feil som handler om at koronasertifikatet ikke vises i noen tilfeller. Vi jobber med å finne årsak til manglende datagrunnlag og kommer med en retting. Oppdatering 11. juni 2021: Denne siste feilen er nå rettet.