Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Koronasertifikatet under testing frem mot fredag»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Koronasertifikatet under testing frem mot fredag

Nyhet

Koronasertifikatet under testing frem mot fredag

Fredag 11. juni vil koronasertifikatet være klart til kontroll med QR-koder, avhengig av hva slags bruksområder som blir besluttet av regjeringen. Den nye versjonen ligger ute allerede nå, slik at vi får testet at alt fungerer som det skal.

Fredag 11. juni vil koronasertifikatet være klart til kontroll med QR-koder, avhengig av hva slags bruksområder som blir besluttet av regjeringen. Den nye versjonen ligger ute allerede nå, slik at vi får testet at alt fungerer som det skal.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Alle som går inn på koronasertifikatet på Helsenorge vil fra i dag se den oppdaterte versjonen med grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll. Det er denne versjonen av koronasertifikatet som vil kunne tas i bruk for verifikasjon til det regjeringen beslutter det skal brukes til fra fredag 11. juni.

Ingen endringer i bruk

Det er ingen endringer i bruken av koronasertifikatet frem til førstkommende fredag. Reisende kan fortsatt vise frem den første siden i koronasertifikatet med opplysninger om man er vaksinert eller har hatt korona for å slippe karantenehotell, som beskrevet i pressemelding fra regjeringen 2. juni. Det nye i dag er at både vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått sykdom vises på samme side.

Hvis koronasertifikatet er rødt, trykk på lenken «Hva gir et gyldig sertifikat?» for å se hva som kan være grunnen. En mulig grunn er for eksempel at du har tatt første vaksinedose for mindre enn tre uker siden.

Sjekk egne opplysninger

Grunnen til at det oppdaterte koronasertifikatet allerede nå er satt i produksjon er behovet for å kontrollere at alt fungerer som det skal, ta ned risiko og ha mest mulig kontroll før det skal tas i bruk.

Alle kan nå se på helsenorge.no/koronasertifikat hvordan det ser ut, og kontrollere at informasjonen er riktig. Hvis dere oppdager feil i opplysningene om vaksinasjon eller testresultat, ta kontakt med kommunen der vaksine eller test er tatt for å få rettet dette.

Oppdatering: Gyldighet av koronasertifikatet

Vi har fått mange tilbakemeldinger i dag om at koronasertifikatet kun er gyldig 90 dager frem i tid, mens det i artikkelen Dette gir grønt og rødt lys i koronasertifikatet i Norge blir oppgitt at det for fullvaksinerte ikke vil være noen sluttdato for grønt lys. 

Grunnen til at koronasertifikatet kun er gyldig 90 dager frem i tid er blant annet for å unngå misbruk, for eksempel at noen skriver ut koronasertifikatet og prøver å bruke det i Norge eller til grensepassering lenge etter at det er skrevet ut. På den tiden kan både immunitet og vaksiner ha forandret seg.

Det betyr at hvis du er fullvaksinert og går inn på koronasertifikatet i dag, vil gyldigheten av dette være til 6. september i år. Hvis du går inn på koronasertifikatet i morgen, vil gyldigheten fortsatt være 90 dager, altså frem til 7. september.

Hvis du for eksempel skal ut og reise 6. september, må du gjerne gå inn på koronasertifikatet for å sjekke at alle opplysningene stemmer i dag. Men du bør også laste det ned et par dager før du skal ut og reise, for å sikre at det er gyldig når du er på reise.  Regler og retningslinjer endres hyppig og er avhengig av landet du skal reise til. Du bør derfor sjekke opplysningene dine opp mot stedet du skal til og finne oppdaterte reiseråd. 

Koronasertifikatet viser grønt eller rødt lys på selve sertifikatet for bruk i Norge. Ved grensepassering er det opplysningene på utvidet visning av kontrollsiden som vil bli kontrollert. Men denne løsningen er altså ikke på plass, og endringer kan skje, før starten av juli. 

Du kan inn på eller laste ned koronasertifikatet så mange ganger du vil, og når du selv vil. Vi har oppdatert artikkelen om hva som gir grønt og rødt lys med denne informasjonen i dag. 

Helsenorge (informasjon om koronasertifikat på Helsenorge) vil alltid vise oppdatert informasjon og du kan alltid hente ut oppdatert informasjon når det trengs.