Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Omikronvariant i over halvparten av prøvene fra Oslo og Viken»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Omikronvariant i over halvparten av prøvene fra Oslo og Viken

Nyhet

Omikronvariant i over halvparten av prøvene fra Oslo og Viken

Siden julaften har andelen omikronvariant i de screenede, positive koronaprøvene fra Oslo og Viken overskredet 50 prosent.

Siden julaften har andelen omikronvariant i de screenede, positive koronaprøvene fra Oslo og Viken overskredet 50 prosent.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

- Dette er i tråd med det vi har ventet, sier Preben Aavitsland, overlege ved Folkehelseinstituttet. – Vi vet at virusvarianten er mer smittsom enn deltavarianten, den har økt i forekomst siden den først ble påvist i slutten av november, og vi regner med at den vil være den dominerende virusvarianten i hele landet i løpet av kort tid, sier han. 

Det er knyttet noe usikkerhet til hvor representativt utvalget av prøver til screening i helligdagene er, men det ser altså ut som om omtrent halvdelen av de positive prøvene som screenes for å finne virusvariant i Osloregionen, nå er omikron. Oppdaterte, mer fullstendige tall på nyåret vil kunne fortelle mer om hvor dominerende omikron er på vei til å bli. 

 For mer informasjon om omikronvarianten, se den siste risikovurderingen fra Folkehelseinstituttet (22. desember 2021).

Folkehelseinstituttet melder jevnlig om antallet positive prøver som er screenet og positive for omikronvarianten, på denne siden. Her kan man også se antallet nye pasienter innlagt i sykehus de siste ukene, og antall og andel med påvist omikron blant disse.