Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Over 1 million vaksinedoser er satt i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Over 1 million vaksinedoser er satt i Norge

Nyhet

Over 1 million vaksinedoser er satt i Norge

Over en million vaksinedoser mot covid-19 er satt i Norge. Er du vaksinert i Norge det siste døgnet kan du ha fått dose nr. 1 million her til lands.

Over en million vaksinedoser mot covid-19 er satt i Norge. Er du vaksinert i Norge det siste døgnet kan du ha fått dose nr. 1 million her til lands.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Til sammen har 722 648 personer fått én dose med koronavaksine i Norge, og 287 412 personer har fått to doser og regnes som fullvaksinerte. – Vi vet med sikkerhet at milepælen på 1 million doser er nådd det siste døgnet. Hvem som fikk stikk nummer en million er derimot usikkert, sier direktør i Folkehelseinstituttet (FHI), Camilla Stoltenberg.

Helsepersonell gjør en solid innsats

Det er FHI som distribuerer vaksiner og gir anbefalinger til helseforetakene og kommunene om hvem de skal prioritere i vaksinasjonskøen. Alle vaksinedoser registreres i løpet av dagen i Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.  Hele 83 % av alle over 85 år har fått andre vaksinedose mot covid-19. Blant de mellom 75-84 år er 86 % vaksinert med første dose. Litt over halvparten av ansatte i helse- og omsorgstjenesten har mottatt første dose av koronavaksinen, og høyest andel vaksinerte finner vi blant ambulansepersonell og leger.

- Vi ser at helsepersonell over hele landet også gjør en solid innsats for å få vaksinert det de kan, og vi er glade for at så mange takker ja til å bli vaksinert for å beskytte seg selv mot alvorlig sykdom, sier Stoltenberg.

Dobbelt så mange vaksinedoser rulles ut de nærmeste ukene

Norge får tildelt vaksinedoser gjennom en samarbeidsavtale med EU. De nærmeste ukene får vi langt flere vaksinedoser enn tidligere - deriblant en dobling i antall vaksiner fra BioNTech og Pfizer.

- Flere vaksinedoser, i tillegg til at vi har forlenget tidsrommet mellom når første og andre dose settes, gjør at flere kan bli beskyttet mot alvorlig sykdom, forklarer Camilla Stoltenberg. Nå håper hun på fortsatt solid støtte til vaksinasjonsprogrammet fremover.

Daglig og ukentlig oppdatering av detaljert statistikk