Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 uke 35»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Status covid-19 uke 35

Nyhet

Status covid-19 uke 35

Oppdatert ukerapport fra Folkehelseinstituttet viser at at smittespredningen fortsatt er på et lavt nivå nasjonalt, selv om vi ser utbrudd og klynger i enkelte kommuner.

Oppdatert ukerapport fra Folkehelseinstituttet viser at at smittespredningen fortsatt er på et lavt nivå nasjonalt, selv om vi ser utbrudd og klynger i enkelte kommuner.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Til tross for lokale utbrudd og klynger ser vi ingen stigning i innleggelser i sykehus, innleggelser i intensivavdeling eller covid-19-assosierte dødsfall, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

– En forklaring er at smitten de siste ukene primært har forekommet hos yngre personer med lav risiko for alvorlig sykdom. En annen forklaring kan være at det er langt flere som testes, og at det omfattende smittesporingsarbeidet gjør at vi oppdager flere smittede med mildere sykdomsforløp nå enn tidligere, fortsetter Vold.

Noen hovedpunkter fra rapporten for uke 35:

 • Antall meldte tilfeller har de siste fire uker ligget mellom 356- 374 til tross for en betydelig økning i antall tester som er gjennomført de siste ukene.
 • 374 nye personer ble meldt smittet med koronavirus siste uke. Antall smittede per 100 000 er 13,6 for de to siste ukene (uke 34 og uke 35). 
 • I de siste to ukene (uke 34 og 35) var det 395 (54 %) av de 730 meldte smittede som hadde informasjon om smitteland. Av disse hadde 324 (82 %) blitt smittet i Norge og 71 (18 %) hadde blitt smittet i utlandet.
  Blant de 71 som var registret smittet i utlandet i uke 34–35, var det 4 som hadde vært i land som på innreisetidspunktet var unntatt karantene («gule land»), og 67 personer hadde reist i land som krever karantene ved innreise til Norge («røde land»).
 • Oslo har hatt det høyeste antall rapporterte smittede per 100 00 innbyggere for uke 34 og 35 samlet (34,0). 
 • Av landets kommuner var det 62 som meldte om nye smittede i uke 35.
 • Det var en økning i antall smittede i 6 fylker siste uke (Innlandet, Agder, Møre og Romsdal, Viken, Vestfold og Telemark, og Oslo).
  4 fylker (Vestland, Rogaland, Trøndelag og Nordland) meldte om færre tilfeller enn uka før.
  Antall meldte smittede var uendret for Troms og Finnmark. 
 • I uke 35 hadde 728 124 personer blitt testet, det tilsvarer om lag 13,6 prosent av befolkningen.
  I uke 35 ble 84 554 personer testet, det er en økning på 6 prosent sammenliknet med uken før (79 644 i uke 34). Dette er det høyeste antall testet for SARS-CoV-2 i noen uke. 
 • Blant de testede var det 0,44 prosent som fikk påvist smitte siste uke, og er dermed nær uendret fra sist uke (0,45 i uke 34).
 • Det er fremdeles få som blir innlagt på sykehus. Siste uke ble ingen med bekreftet covid-19 innlagt på intensivavdeling.
 • Ingen dødsfall assosiert med covid-19 ble rapportert siste uke.
  Så langt har epidemien medvirket til 264 dødsfall i Norge. Gjennomsnittsalderen på de døde er 82 år.