Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Fortsatt relativ lav smittespredning nasjonalt tross flere lokale utbrudd»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Fortsatt relativ lav smittespredning nasjonalt tross flere lokale utbrudd

Nyhet

Fortsatt relativ lav smittespredning nasjonalt tross flere lokale utbrudd

Smittespredningen er fortsatt på et relativt lavt nivå nasjonalt. Men antall meldte tilfeller de siste to ukene er på et betydelig høyere nivå enn det har vært gjennom sommeren. Det viser siste ukesrapport fra Folkehelseinstituttet.

Smittespredningen er fortsatt på et relativt lavt nivå nasjonalt. Men antall meldte tilfeller de siste to ukene er på et betydelig høyere nivå enn det har vært gjennom sommeren. Det viser siste ukesrapport fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Totalt er det meldt om 1491 tilfeller de siste to ukene, 751 i uke 37 og 740 i uke 36. Antall smittede personer per 100 000 innbyggere ligger på 27,8 per 100 000 innbyggere for uke 36 og 37 samlet.

Se ukerapporten og oppsummering på Ukerapporter om koronavirus og covid-19

Så langt i epidemien er det ved hjelp av matematisk modellering estimert at om lag 1,5 % av befolkningen har vært smittet med covid-19. Dette viser at smittespredningen fortsatt er på et relativt lavt nivå nasjonalt.

Lokale utbrudd

– Økningen i antall meldte tilfeller siste uker kan i stor grad tilskrives lokale utbrudd i Bergen og Fredrikstad og Sarpsborg og en økning i antall meldte tilfeller i Oslo. Mange av tilfellene i Oslo kan knyttes til smitte i mindre grupper og enkelte utbrudd som kommunen og bydelene håndterer lokalt. Det testes også langt flere personer ukentlig nå enn i mars og april, slik at vi nå oppdager en større andel av de smittede, også de med milde symptomer, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Mest vanlig med smitte i hjemmet

Blant totalt 837 meldte tilfeller rapportert smittet i Norge i de siste to ukene, er informasjon om antatt smittested tilgjengelig for 810 (97 %). Blant disse er mest vanlig antatt smittested privat husstand (248; 31 %), jobb/universitet (214; 26 %), private arrangement (99; 12 %) og offentlige arrangement (94; 12 %). For 67 tilfeller (8 %) var antatt smittesituasjon ukjent.

Ingen stigning i innleggelser i intensivavdeling

Til tross for lokale utbrudd og klynger og en økning i innleggelser i sykehus forrige uke, ser FHI ingen stigning i innleggelser i intensivavdeling, eller covid-19-assosierte dødsfall.

– En forklaring er at smitten de siste ukene primært har forekommet hos yngre personer med lav risiko for alvorlig forløp. En annen forklaring kan være at den utstrakte testingen og smittesporingen gjør at vi oppdager flere tilfeller med et mildt forløp i alle aldersgrupper enn hva som var tilfellet i vår, sier Line Vold i Folkehelseinstituttet.