Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Covid-19: Ukerapport for uke 43»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Covid-19: Ukerapport for uke 43

Nyhet

Covid-19: Ukerapport for uke 43

Det er økning i koronasmitte i de fleste fylker, og antall utbrudd er økende, viser ukerapporten fra Folkehelseinstituttet.

Det er økning i koronasmitte i de fleste fylker, og antall utbrudd er økende, viser ukerapporten fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

I siste uke ble det meldt 1 686 tilfeller av covid-19, som er en økning på 79 prosent fra uke 42.

– Dette er en betydelig økning i rapporterte tilfeller, og viser at det nå var riktig å innføre større grad av restriksjoner slik regjeringen gjorde på mandag, sier Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet.

– Planen nå er å unngå en ny bølge, få kontroll på smittespredningen gjennom tiltakene som er innført, samt smittesporing, testing og målrettede tiltak der smitten skjer. Vi må så fort som mulig få kontroll på økningen som nå skjer, legger hun til.

Utdrag fra rapporten:

  • Det er en økning i de fleste fylker og alle aldersgrupper.
  • Det er store geografiske variasjoner. Oslo har høyest forekomst med 111 meldte tilfeller per 100 000 innbyggere, og Agder lavest med 16,6 for uke 42 og 43 samlet.
  • Antall utbrudd er økende.
  • Mest vanlig antatt smittestedet er egen husstand, private arrangementer og jobb/universiteter. 
  • Et økende antall smittes i utlandet, hovedsakelig er det utenlandsfødte som er smittet i egne hjemland, primært Polen. Informasjonen om importsmitte er imidletrid ufullstendig, og tallene kan være høyere.
  • Det er fortsatt lav forekomst av alvorlige utfall av covid-19, men siden sommeren har det vært en svakt stigende trend i nye pasienter som er innlagt i sykehus med covid-19 som hovedårsak. Dette kan underbygge at smittespredningen har økt generelt i befolkningen de siste ukene. Når det gjelder alvorlig sykdom, er det fortsatt få tilfeller.

Globalt er det rapportert over 43 millioner tilfeller og 1,15 millioner dødsfall, hvorav over 3 millioner tilfeller og 40 000 dødsfall er rapportert i uke 43. Europa står for 48 prosent av tilfellene, og det har vært en rask økning i mange land i Europa. Det har også vært en økning i rapporteringer fra alle kontinentene med unntak av Asia.

Oppdatering:

3.11.2020. rettet til:  Mest vanlig antatt smittested er egen husstand, private arrangement og jobb/universiteter, jfr side 15 i rapporten. Rettet fra "Mest vanlig antatt smittested er egen husstand, private arrangement og skoler/universitet" .