Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ny app gjenbruker navn»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ny app gjenbruker navn

Nyhet

Ny app gjenbruker navn

Navnet Smittestopp gikk av med seieren i en avstemning om hva som bør være navnet på den nye appen for digital smittesporing. Appen skal varsle hvis du har vært nærkontakt til en person med påvist smitte.

Navnet Smittestopp gikk av med seieren i en avstemning om hva som bør være navnet på den nye appen for digital smittesporing. Appen skal varsle hvis du har vært nærkontakt til en person med påvist smitte.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Vi var i tvil om vi skulle gi den nye appen et helt nytt navn eller fortsette med det gamle. Derfor kjørte vi avstemning over tre alternativer. Over 5000 svar kom inn, og Smittestopp gikk av med seieren, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen.

Av totalt 5062 svar, stemte 36,6 % (1852 stemmer) på Smittestopp, 32,4 % (1638 stemmer) stemte på Smittespor og 31,1 % (1572 stemmer) stemte på Smittevarsel.

– Vi har fått noen kommentarer om at vi godt kunne valgt sprekere alternativer, men vi trengte et navn som både fungerte på bokmål og nynorsk og som sa noe om hva appen er og gjør, og derfor endte vi på disse. Det som er viktig nå fremover er å synliggjøre at dette er en helt ny og annen app enn den forrige. Hvordan vi skal gjøre det skal vi se på både under utvikling og brukertesting, sier Gun Peggy Knudsen.

Fristen for anbudskonkurransen om utviklingen av appen går ut i dag (mandag 19. oktober), og beslutning om hvilken leverandør som vinner anbudet blir tatt 26. oktober.

Les mer om utviklingen på appen på Oppdateringer om digital smittesporing