Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nå kan du se kildekoden til nye Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nå kan du se kildekoden til nye Smittestopp

Nyhet

Nå kan du se kildekoden til nye Smittestopp

FHI har i ettermiddag lagt ut åpen kildekode for den nye Smittestopp-appen.

FHI har i ettermiddag lagt ut åpen kildekode for den nye Smittestopp-appen.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Nye Smittestopp blir utviklet som et åpen kildekode-prosjekt. Slik kan de som engasjerer seg følge prosjektet og kodens utvikling, og gi innspill og bidrag til at kildekoden er best mulig. Åpen kildekode gjør det enkelt å ta imot og implementere forslag og endringer i full åpenhet, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet.

Appen Smittestopp skal gjøre det mulig å bli varslet hvis du har vært i nærheten av en person med covid-19 og varsle andre brukere dersom du får påvist smitte.

Åpen kildekode har hele tiden vært forutsetningen bak løsningen i denne versjonen av Smittestopp. Kildekoden som er lagt ut er basert på den danske Smittestopp-appen.

Lansering i desember

Det er frivillig å bruke den nye Smittestopp når den er ferdig til bruk. Den nye løsningen er i svært liten grad personverninngripende. Data lagres ikke sentralt, men på den enkeltes telefon. Når du bruker Smittestopp kan verken andre brukere av Smittestopp, Folkehelseinstituttet eller andre se hvem du er, hvor du har vært eller hvem du har vært i kontakt med.

Nye Smittestopp skal være klar for lansering 21. desember.

Hvis du vil følge med på utviklingen av appen og lese presentasjoner, møtereferater og annet, se Oppdateringer om digital smittesporing (fhi.no). 

Se kildekode under her: