Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Covid-19: Rapport for uke 44»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Covid-19: Rapport for uke 44

Nyhet

Covid-19: Rapport for uke 44

Antall meldte smittetilfeller økte med 79 prosent fra uke 43 til uke 44. Økningen skjer i alle aldersgrupper og alle fylker, men det er store geografiske variasjoner .

Antall meldte smittetilfeller økte med 79 prosent fra uke 43 til uke 44. Økningen skjer i alle aldersgrupper og alle fylker, men det er store geografiske variasjoner .


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Overvåkningsdata og modellering viser en betydelig smittespredning de siste ukene. I forrige uke ble det meldt om 3073 tilfeller av covid-19, som er en økning på 79 prosent fra uke 43.

 – De siste to ukene har vi sett en kraftig økning i smittede. Det er bekymringsfullt og utviklingen må følges nøye, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Vold understreker at det fortsatt er viktig at kommunene tidlig oppdager og raskt slår ned lokale utbrudd.

 – Det krever betydelig innsats å bremse spredningen av covid-19 i samfunnet. Kommuner med økende smitte må styrke testing og smittesporing, målrettede tiltak mot grupper med økt risiko for smitte og eventuelt sterkere restriksjoner for å redusere kontakthyppighet. I tillegg må vi alle etterleve de generelle smittevernrådene, sier Vold.

Utdrag fra rapporten

  • 122 889 personer ble testet i uke 44, det er en økning på 24 prosent fra uka før.
  • Andelen positive blant de testede gikk opp fra 1,73 prosent i uke 43 til 2,50 prosent i uke 44.
  • Det er en økning av antall smittede i alle fylker, men det er store geografiske variasjoner. Oslo, Vestland og Innlandet har flest tilfeller, sett i forhold til antall innbyggere, forrige uke
  • Det er en økning i alle aldergrupper, med en overvekt av menn blant dem mellom 20 og 79 år.
  • Det er fortsatt lav forekomst av alvorlige utfall, men det har vært en stigende trend i nye pasienter innlagt i sykehus med covid-19 som hovedårsak siden sommeren.
  • Personer født utenfor Norge er overrepresentert blant de med påvist smitte og sykehusinnleggelser relatert til covid-19.

Global situasjon

Globalt er det rapportert om over 46 millioner tilfeller og 1,2 millioner dødsfall, hvorav 3, 4 millioner av tilfellene og 45 996 av dødsfallene er rapportert i uke 44. Det har vært en økning i rapporteringer fra de fleste kontinentene, med unntak av Asia og Oseania.

Europa står for 51,5 prosent av tilfellene rapportert i uke 44, og rapporterer en økning på 20,1 prosent sammenlignet med uke 43.   

NB: Forrige uke skrev vi at mest vanlig antatt smittested er egen husstand, private arrangement og skoler/universiteter. Det var feil og er nå rettet til: Mest vanlig antatt smittested er egen husstand, private arrangement og jobb/universitet.