Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status koronavirus søndag 8. mars 2020»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status koronavirus søndag 8. mars 2020

Nyhet

Status koronavirus søndag 8. mars 2020

Til sammen har 169 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Minst 109 av disse er smittet i forbindelse med reise i Italia og Østerrike.

Til sammen har 169 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Minst 109 av disse er smittet i forbindelse med reise i Italia og Østerrike.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 22 personer har testet positivt på koronavirus innen kl. 16.00, slik at totaltallet nå er 169. Etter det Folkehelseinstituttet kjenner til er ingen alvorlig syke.

De aller fleste personene er enten smittet i utlandet eller er nærkontakter til disse. Til sammen er minst 91 smittet i forbindelse med reise til Italia og 18 i forbindelse med reise til Østerrike, hvorav minst 10 har vært i skistedet Ischgl.

– Vi har fortsatt en intens innsats med smitteoppsporing i samarbeid med kommunehelsetjenesten som er berørt i de enkelte tilfeller, sier områdedirektør Geir Bukholm, Folkehelseinstituttet.

Anbefalinger om testing

- Vi har de siste dagene sett at det er stadig flere smittede som nylig har kommet hjem fra skisteder i Østerrike. Vi anbefaler derfor at alle som får luftveissymptomer etter å kommet hjem fra disse områdene, ringer fastlege eller legevakt slik at testing kan vurderes, sier Bukholm.

Spesielt for helsepersonell som har vært i utlandet

- Vi har også sett at enkelte har blitt syke etter at de kom hjem fra andre land. For sikkerhets skyld anbefaler vi derfor at helsepersonell som har vært i utlandet, og som får luftveissymptomer når de kommer hjem, blir testet for covid-19. Helsepersonell møter daglig eldre og personer med kroniske sykdommer. Dette er risikogrupper for alvorlig koronavirus-sykdom, og vi ønsker å beskytte disse mest mulig, sier Bukholm.

Smittevernrådene er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land. I tillegg til de hygienetiltakene hver og en av oss gjør, vil kommuner og helseinstitusjoner sette inn ulike smitteverntiltak etter diskusjon med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 

Geografisk oversikt

Agder

9

Innlandet

12

Møre og Romsdal

2

Nordland

3

Oslo

35

Rogaland

17

Telemark og Vestfold

3

Troms og Finnmark

6

Trøndelag

19

Vestland

24

Viken

39

Totalsum

169

Daglig oppdatering

Status publiseres hver dag klokka 18.00. Dette gjelder rapporterte tilfeller kl 16.00 samme dag. Tilfeller som er rapportert mellom klokka 16.00 og 18.00, kommer ikke med på grunn av kvalitetssikring. Disse tilfellene tas med i neste dags rapport.

Oppdatert 8.3. kl 18.07 og 1835: Telemark og Vestfold fylke: til sammen 3 tilfeller. I den første versjonen var fylket nevnt to ganger med 2 og 1 tilfeller. Vestland til sammen 24 tilfeller, i første versjon var 1 tilfelle angitt som Bergen.