Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Nye råd til helsepersonell som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nye råd til helsepersonell som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus

Nyhet

Nye råd til helsepersonell som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet ber alle ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus om å være hjemme fra jobb i 14 dager etter hjemkomst.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet ber alle ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus om å være hjemme fra jobb i 14 dager etter hjemkomst.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Årsaken til at dette nå er hovedregelen, er utviklingen de siste dagene, med et økt antall smittede. Hensikten er å redusere risikoen for smitte til pasienter og ansatte i helse- og omsorgstjenesten. Helse- og omsorgstjenesten er spesielt sårbar for smitteutbrudd som kan ramme utsatte pasientgrupper.

Rådet har tilbakevirkende kraft for reisende som har kommet hjem etter 17. februar. Det vil bli oppdatert etter hvert som smittesituasjonen endres.

Både ansatte i helse- og omsorgstjenesten og andre reisende som utvikler luftveissymptomer i løpet av de første 14 dagene etter hjemkomst, skal isolere seg hjemme og kontakte fastlegen på telefon. Hvis man ikke får kontakt med fastlegen, skal man ringe legevakt på telefon 116 117.

Symptomer på covid-19 er feber, hoste, pustebesvær eller andre luftveissymptomer.

  • Oppdatert oversikt over områder med vedvarende spredning
  • Råd til helsepersonell etter hjemkomst fra område med utbredt smitte av covid-19

På grunn av utviklingen globalt, vil utbruddsområdene kunne bli endret på kort varsel.