Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Åpner for trening i barne- og ungdomsidrett (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Åpner for trening i barne- og ungdomsidrett (arkivert)

Nyhet

Åpner for trening i barne- og ungdomsidrett (arkivert)

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har revidert veilederen for smittevern i idretten. Fra 1. juni åpnes det for trening i barne- og ungdomsidretten.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har revidert veilederen for smittevern i idretten. Fra 1. juni åpnes det for trening i barne- og ungdomsidretten.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme, og at personer med selv milde luftveissymptomer ikke møter til aktiviteter og har god hygiene. Som alle vet, skal vi holde minst 1 meter avstand til hverandre i hverdagen. Nå gjør vi altså et unntak for barn og unge til og med 19 år i idretten.

Les mer om smittevern for Idrett og organiserte fritidsaktiviteter

Les Smittevernveileder for idrett (Helsedirektoratet) 

Norges idrettsforbund må sammen med de enkelte særforbundene utarbeide råd og anbefalinger tilpasset de spesifikke idrettsgrenene og aktivitetene.

Inndeling i grønt, gult og rødt tiltaksnivå (trafikklysmodell)

  • Det innføres et system med rødt, gult og grønt nivå for smitteverntiltak, slik som i skolen.
  • Systemet gjelder for trening innen organisert idrett.
  • Det er helsemyndighetene som beslutter nivået for smitteverntiltak, men på et senere tidspunkt vil det kunne bli aktuelt med regional eller lokal differensiering. Per mai 2020 gjelder gult nivå nasjonalt.

Unntak fra 1 meters avstand for barn og ungdom

  • Det åpnes for at barn og unge opp til og med 19 år kan trene innendørs og utendørs med mindre avstand enn 1 meter i grupper på inntil 20 personer. Dette gjelder idretter som for eksempel håndball, fotball og andre lagidretter.
  • Det betyr eksempelvis at et håndballag med jenter 15 år kan deles inn i to grupper, slik at de kan spille interne treningskamper, men de kan ikke spille treningskamper mot for eksempel jenter 16 år i samme klubb.
  • Idretter med tett en-til-en-kontakt mellom utøverne, slik som kampsport, bryting, pardans mv., kan gjenoppta treninger for barn og unge så lenge antall treningspartnere begrenses til et fåtall faste partnere.
  • Unntaket fra anbefalingen om en meters avstand gjelder kun for trening og idrettsaktiviteter. Idrettsarrangementer, som kamper, cuper og stevner, reguleres av covid-19-forskriften §13. Der er det krav om minst 1 meters avstand og inntil 50 personer.

Hvem veilederen gjelder for

Veilederen gjelder for Norges idrettsforbund (NIF), særforbund, idrettslag, foreninger og andre som arrangerer organisert idrett for alle aldersgrupper.

Råd for svømming 

Regjeringen har besluttet at organisert svømming, inkludert opptrening, rehabilitering og annen vannbehandling med arrangør, kan gjenopptas fra og med 1. juni 2020 forutsatt at anbefalte smitteverntiltak følges. Folkehelseinstituttet har utarbeidet egne smittevernråd for svømming som ligger i kapitlet Idrett og organiserte fritidsaktiviteter i FHIs koronaveileder.