Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 uke 23 (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status covid-19 uke 23 (arkivert)

Nyhet

Status covid-19 uke 23 (arkivert)

Den samlede overvåkingen av covid-19 viser at det fortsatt er lav spredning i Norge. Oslo har en økning i antall rapporterte smittede sist uke. Det viser ukerapporten for uke 23 fra Folkehelseinstituttet.

Den samlede overvåkingen av covid-19 viser at det fortsatt er lav spredning i Norge. Oslo har en økning i antall rapporterte smittede sist uke. Det viser ukerapporten for uke 23 fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Ukerapportene fra Folkehelseinstituttet gir oversikt over utviklingen i covid-19-epidemien i Norge fra 26. februar da den første personen testet positivt, og frem til 7. juni.

Økning i Oslo

Antall meldte smittede i Oslo ble mer enn tredoblet sist uke. Siste uke ble det meldt om 81 smittede, mens det var 24 smittede i uke 22.

–  Det at vi nå ser en økning i rapporterte smittede i Oslo er ikke uventet. Vi forventer å se svingninger i smittetallene, og det er for tidlig å si om dette gjenspeiler en generell økning i Oslo, sier avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet Line Vold.

Hun legger til at smittesporingsarbeidet som nå pågår er viktig for å målrette tiltakene og stanse videre spredning. Som for andre smittsomme sykdommer, vil det kunne komme økning i antall smittede i ulike grupperinger helt til befolkningen er blitt immun gjennom vaksinasjon eller gjennomgått infeksjon.

– Folkehelseinstituttet vil fortsette med nøye overvåkning av utviklingen, ogvi  minner om at det nå er like viktig som før å følge smittevernrådene, påpeker Vold.

Noen hovedpunkter fra ukesrapporten for uke 23:

  • 112 nye personer ble meldt smittet sist uke. Totalt er det meldt 8 561 smittede av koronavirus i Norge.
  • Av landets kommuner var det 19 som meldte om smitte i uke 23, det betyr at 337 kommuner ikke hadde noen nye smittede.
  • Totalt 263 318 personer er så langt i epidemien testet, hvorav 12 042 forrige uke. Andelen av de testede som er smittet økte fra 0,6 % i uke 22 til 0,9 % i uke 23.
  • Ukerapporten viser en nedgang i antall som ble testet, mens det var en økning i andel av de testede som er smittet. Høyest var den i Oslo, hvor 3,6 prosent av de som ble testet var smittet.
  • Det var 2 nye innleggelser i sykehus, og 1 ny innleggelse i intensivavdeling siste uke.
  • I Norge har epidemien så langt totalt tatt 239 liv.