Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 uke 27 - fra 29. juni – 5. juli (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status covid-19 uke 27 - fra 29. juni – 5. juli (arkivert)

Nyhet

Status covid-19 uke 27 - fra 29. juni – 5. juli (arkivert)

Ytterligere nedgang i smittespredning av covid-19 i Norge. Det viser ukerapporten for 29. juni – 5. juli fra Folkehelseinstituttet.

Ytterligere nedgang i smittespredning av covid-19 i Norge. Det viser ukerapporten for 29. juni – 5. juli fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Felles innsats gjennom sommeren er avgjørende

Den samlede overvåkningen indikerer at nedgangen i spredning av covid-19 i befolkningen fortsetter, og at det er god oversikt over smittespredningen.

- De siste månedene har vært en krevende tid for mange på ulikt vis. Selv om Norge så langt har vært mindre rammet enn flere andre land, så er det tungt for hvert liv som har gått tapt, og konsekvensen epidemien har hatt for den enkelte og samfunnet er stor, sier fagdirektør Frode Forland ved Folkehelseinstituttet.

- Mange lever med bekymring for selv å bli smittet eller smitte sine nære. Det har også vært krevende å stå i vanlige omsorgsoppgaver og arbeid. For de som jobber i servicebransjen, eksempelvis servitører, er det ofte en utfordring å få gjestene til å overholde smittevernreglene fortsetter Forland.

- Når nedgangen i smittespredningen i Norge fortsetter, og behovet for å slappe av og nyte sommeren er stor, så kan det være lett å glemme smittevernrådene. Jeg vil derfor minne om at årsaken til nedgangen er innsatsen fra alle i samfunnet vårt. Felles innsats gjennom sommeren er avgjørende. Vi må være forberedt på en økning av koronasmitte i sommer som resultat av gjenåpningen av grensene mot flere land, men la oss sammen sørge for at den blir minst mulig, avslutter Forland.

Noen hovedpunkter fra ukerapporten for uke 27:

  • 64 nye personer ble meldt smittet med covid-19. Det er en nedgang fra 110 meldte smittede uken før (uke 26). Hittil er det meldt at 8 932 personer er smittet av koronavirus i Norge.
  • Av landets kommuner var det 18 som meldte om smitte sist uke. Det betyr at de langt fleste av landets 356 kommuner ikke rapporterte om nye smittede.
  • 357 160 personer er så langt testet i epidemien (per 5. juli), hvorav 23 196 i uke 27.
  • Andelen av de som testes som fikk påvist smitte gikk ned, fra 0,52% i uke 26 til 0,28% i uke 27.
  • Det var 2 nye innleggelser i sykehus, og 1 ny innleggelse i intensivavdeling siste uke.
  • I Norge har epidemien så langt tatt 251 liv.

Ukerapport for koronavirus og covid-19 - alle ukerapporter