Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Råd ved servering av buffetmat (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Råd ved servering av buffetmat (arkivert)

Nyhet

Råd ved servering av buffetmat (arkivert)

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet, etter at forbudet mot slik servering er opphevet.

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet, etter at forbudet mot slik servering er opphevet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det viktigste er at ansatte og gjester følger de grunnleggende smittevernrådene.

  • Syke personer må holde seg borte fra buffeten
  • Alle må holde god avstand til hverandre
  • Gjester og ansatte må praktisere god håndhygiene

Virksomhetene bør redusere antall felles kontaktpunkter på buffeten og sørge for hyppig rengjøring av disse. De må ha rutiner på plass for å sørge for at smitteverntiltakene etterleves.

Serveringssteder med skjenkebevilling kan også servere mat, mineralvann eller annen drikke som buffet. Skjenking av alkohol må skje ved betjeningens bordservering.

Kommunen fører tilsyn med at serveringssteder driver virksomheten på en smittevernfaglig forsvarlig måte.