Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Råd ved servering av buffetmat (arkivert)

Nyhet

|

Publisert

Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Denne siden er arkivert

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet, etter at forbudet mot slik servering er opphevet.

Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert

Ta meg til forsiden

Det viktigste er at ansatte og gjester følger de grunnleggende smittevernrådene.

  • Syke personer må holde seg borte fra buffeten
  • Alle må holde god avstand til hverandre
  • Gjester og ansatte må praktisere god håndhygiene

Virksomhetene bør redusere antall felles kontaktpunkter på buffeten og sørge for hyppig rengjøring av disse. De må ha rutiner på plass for å sørge for at smitteverntiltakene etterleves.

Serveringssteder med skjenkebevilling kan også servere mat, mineralvann eller annen drikke som buffet. Skjenking av alkohol må skje ved betjeningens bordservering.

Kommunen fører tilsyn med at serveringssteder driver virksomheten på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Publisert
Fant du det du lette etter?