Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdaterte tall på antall smittede med koronavirus i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdaterte tall på antall smittede med koronavirus i Norge

Nyhet

Oppdaterte tall på antall smittede med koronavirus i Norge

Til sammen 15 personer har testet positivt på koronavirus i Norge. FHI presiserer i dag råd til helsepersonell som har vært i områder med utbredt smitte.

Til sammen 15 personer har testet positivt på koronavirus i Norge. FHI presiserer i dag råd til helsepersonell som har vært i områder med utbredt smitte.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Siste tall pr. 29.02.20

7 personer var testet positivt i går, og ytterligere 8 har testet positivt i dag. 4 nye tilfeller er påvist i Bergen i dag. 3 av de 15 tilfellene er ansatt på Oslo universitetssykehus. FHI bistår Oslo universitetssykehus med kartlegging av kontakter.

FHI kjenner smitteveien til alle de 15 tilfellene i Norge. Alle har tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet.

Presisering av råd til helsepersonell

Folkehelseinstituttet har i dag også presisert råd for helsepersonell etter hjemkomst fra område med utbredt smitte.

– Ansatte skal som alltid ikke gå på jobb når de er syke, og følge basale smittevernrutiner for å beskytte pasientene sine mot smitte, sier områdedirektør Geir Bukholm ved FHI.

Årvåkenhet hos ansatte og helsetjeneste

Den ansatte bør ta kontakt med arbeidsstedets smittevernansvarlige etter hjemkomst fra et utbruddsområde slik at den ansatte kan få personlig veiledning og det kan gjøres en risikovurdering med hensyn til vedkommendes arbeid (reisested, arbeidsoppgaver, pasientgrupper). Som hovedregel kan og bør ansatte som føler seg friske jobbe.

– Ansatte må være særlig årvåkne på feber, hoste og andre luftveissymptomer. De må melde fra til nærmeste leder ved begynnende symptomer, og bør gå hjem og holde seg hjemme. Dersom symptomene forverres med utvikling av feber, hoste eller tungpust, skal de ringe fastlege eller legevakt for avtale om prøvetaking, sier Bukholm.