Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Tre nye tilfeller av engelsk virusvariant oppdaget i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Tre nye tilfeller av engelsk virusvariant oppdaget i Norge

Nyhet

Tre nye tilfeller av engelsk virusvariant oppdaget i Norge

Laboratorietester på FHI har avdekket tre nye tilfeller av den engelske virusvarianten i Norge. Personene det gjelder kom til Norge fra Storbritannia rett før jul.

Laboratorietester på FHI har avdekket tre nye tilfeller av den engelske virusvarianten i Norge. Personene det gjelder kom til Norge fra Storbritannia rett før jul.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det er en person i Viken, en i Vestland (Ullensvang kommune) og en Agder som har fått påvist den engelske varianten av viruset. Denne varianten av viruset er kalt VOC 202012/01, og antas å ha sammenheng med en rask økning av tilfeller i Sørøst- og Øst-England samt London. Varianten ser ikke ut til å gi noen større risiko for alvorlig sykdom ut fra det vi vet per nå.

Alle tre personene kom til Norge fra Storbritannia rett før jul. Disse kommer i tillegg til de to som ble oppdaget søndag.

– Personene det gjelder skal nå sitte i isolasjon, og vil bli fulgt opp av kommunen de befinner seg i. Vi bistår og sikrer at de følges opp i henhold til gjeldende retningslinjer, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Mer smittsom

Den engelske virusvarianten ser ut til å være mer smittsom enn det vanlige koronaviruset. Det er ikke holdepunkter for at vaksinen ikke har effekt på den nye varianten. 

– Det er som forventet at flere personer får denne varianten påvist, og vi forventer også nye tilfeller fremover i Norge. Den nye varianten av viruset har stor utbredelse i deler av Storbritannia nå, og det er derfor ikke overraskende at reisende fra disse områdene er smittet av denne varianten av viruset. Vi følger nøye med på situasjonen, og vi ønsker å forsinke spredningen så mye som mulig, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Det er kommunelegen som, i dialog med de personene det gjelder, vurderer hva de går ut med av ytterligere informasjon.

Se risikovurdering fra FHI om den nye virusvarianten på Nye varianter av SARS-CoV-2: kunnskap, risiko og respons (PDF).

Se nyhetssak fra 27. desember 2020, Engelsk virusvariant påvist hos to reisende til Norge