Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 uke 32»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status covid-19 uke 32

Nyhet

Status covid-19 uke 32

Økningen i antall personer som blir meldt smittet med covid-19 fortsetter. Selv om smittespredningen i Norge fortsatt er på et lavt nivå, er Folkehelseinstituttet bekymret for utviklingen de siste tre uker.

Økningen i antall personer som blir meldt smittet med covid-19 fortsetter. Selv om smittespredningen i Norge fortsatt er på et lavt nivå, er Folkehelseinstituttet bekymret for utviklingen de siste tre uker.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

  • Vi følger utviklingen nøye og ser at smitte foregår i hovedsak rundt kjente smittede og i forbindelse med lokale utbrudd og reiseaktivitet, sier Line Vold avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet.

  • Det er for tidlig å konkludere med om de siste ukers økning i utbrudd er begynnelsen på en stigende trend. Økt reiseaktivitet ser ut til å gi noe økt import av smitte, og i hovedsak fra land omfattet av karanteneplikten, fortsetter Vold.

Hun påpeker at smittesporing rundt enkelttilfeller og håndtering av utbrudd må ha høyt fokus, og tiltak må målrettes mot der smitten skjer, samtidig med fortsatt fokus på de generelle smittevernrådene. 

Noen hovedpunkter fra ukerapporten for uke 32

  • 357 nye personer ble meldt smittet med koronavirus sist uke. Det er en økning på 158 personer uka før (uke 31). Antall per 100 000 er 10,4 for de to siste ukene (uke 31 og 32).

Av landets kommuner var det 58 som meldte om nye smittede.

  • I uke 32 ble 40 665 personer testet. Nær en fordobling fra siste uke . Dette er det høyeste antall testet for SARS-CoV-2 i noen uke.

  • Blant de testede var det 0,88 prosent som fikk påvist smitte, mot 0,72 prosent i uke 31. Det var en økning i antall meldte smittede siste uke i 8 fylker (Viken, Oslo, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Nordland, Agder, Møre og Romsdal og Innlandet), mens tre fylker (Rogaland, Vestland og Troms og Finnmark) meldte færre tilfeller enn uka før.

Oslo har hatt det høyeste antall smittede per 100 000 innbyggere for uke 31 og 32 samlet (24,2).

  • Det er fremdeles få som blir innlagt på sykehus, sist uke ble en med bekreftet covid-19 innlagt på intensivavdeling.

  • Det var ingen dødsfall assosiert med covid-19 rapportert siste uke. Så langt har epidemien medvirket til 256 dødsfall i Norge. Gjennomsnittsalderen er 82 år.