Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Anbefaler at Storbritannia, Irland, Hellas og Østerrike blir røde land – region Hovedstaden i Danmark også rød»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Anbefaler at Storbritannia, Irland, Hellas og Østerrike blir røde land – region Hovedstaden i Danmark også rød

Nyhet

Anbefaler at Storbritannia, Irland, Hellas og Østerrike blir røde land – region Hovedstaden i Danmark også rød

Det har den siste tiden vært økt koronasmitte i Storbritannia, Irland, Hellas og Østerrike. FHI anbefaler derfor at disse landene blir røde når bestemmelsene for innreisekarantene skal oppdateres denne uken – hvis det ikke skjer endringer.

Det har den siste tiden vært økt koronasmitte i Storbritannia, Irland, Hellas og Østerrike. FHI anbefaler derfor at disse landene blir røde når bestemmelsene for innreisekarantene skal oppdateres denne uken – hvis det ikke skjer endringer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

FHI leverer hver uke en vurdering av smittesituasjonen i EU, EØS- og Schengen-landene. Det er regjeringen som fatter beslutninger om hvilke land som omfattes av ti dagers innreisekarantene. Dette gjøres på bakgrunn av vurderinger fra FHI.

Det har den siste tiden vært rapportert en betydelig økende insidens i flere land og regioner i EU/EØS. Per 17. august anbefales dermed fire nye land i EU/EØS samt region Hovedstaden i Danmark, endret til røde land:

  • Storbritannia (20,7)
  • Irland (22,3)
  • Hellas (22,5)
  • Østerrike (23,3)
  • Region Hovedstaden i Danmark (24)

For Sverige anbefales region Norrbotten (19,2) endret til gult, og reisende herfra vil dermed ikke omfattet av innreisekarantene på ti dager.

Instituttets smittevernfaglige vurdering er at å åpne grensene vil medføre en økt risiko for import av smitte til Norge, med påfølgende risiko for spredning innad i Norge. Reise ut av landet vil også medføre økt risiko for smitte til de reisende. Jo større forskjellen i smittepress mellom Norge og avreiselandet/oppholdslandet er, jo større risiko vil det være for at reisende er smittet.

 Kriterier for å unntas karanteneplikten

  • Mindre enn 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innebyggere siste to uker (14-dagers insidens), og
  • mindre enn 5% positive prøver i snitt per uke siste to uker

Danmark, Finland og Sverige vurderes på regionalt nivå. Island og øvrige EU/EØS/Schengen-land vurderes på nasjonalt nivå.

I tillegg gjøres en helhetsvurdering, basert på trender i smittetallene, og annen relevant informasjon. Datakilder som brukes er hovedsakelig fra ECDC: COVID-19 country overviews

 Også data fra de nasjonale helsemyndighetenes nettsider brukes.