Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Spørreundersøkelse om koronavirus blant barn og mødre (Arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Spørreundersøkelse om koronavirus blant barn og mødre (Arkivert)

Nyhet

Spørreundersøkelse om koronavirus blant barn og mødre  (Arkivert)

For første gang er barn spurt om symptomer på koronavirussykdom. Undersøkelsen er en oppfølging av den såkalte NorFlu-undersøkelsen, og den pågår fortsatt. Nye spørreskjemaer vil bli sendt ut til deltakerne hver 14. dag.

For første gang er barn spurt om symptomer på koronavirussykdom. Undersøkelsen er en oppfølging av den såkalte NorFlu-undersøkelsen, og den pågår fortsatt. Nye spørreskjemaer vil bli sendt ut til deltakerne hver 14. dag.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Mødre og deres 9-10 år gamle barn deltar i undersøkelsen.

– Deltakelsen så langt har vært overveldende, om lag 73 prosent av NorFlu-deltakerne har svart. Det betyr 3266 svar fra mødre og 3266 svar fra deres barn, til sammen 6532 svarskjemaer, sier prosjektleder Lill Trogstad ved Folkehelseinstituttet.

– Dette er så vidt vi kjenner til den første undersøkelsen som har kartlagt symptomer hos barn i en alminnelig befolkning, det vil si blant barn som ikke er innlagt på sykehus eller er blitt testet for koronavirus på grunn av kjent kontakt med smittede personer, forteller hun.

Invitasjonen ble sendt til alle deltakere i NorFlu-undersøkelsen, uavhengig av smittestatus eller risikofaktorer for koronavirussykdom.

− Undersøkelsen pågår fortsatt. Spørreskjemaer sendes til NorFlu-deltakerne hver 14. dag slik at vi kan følge med på endringer som oppstår under pandemien, sier Trogstad.

− Vi ønsker at både personer som er syke, personer som har vært syke eller har hatt symptomer, og friske personer svarer. Tusen takk til dere som allerede har bidratt!