Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Alle over 16 år får SMS om Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Alle over 16 år får SMS om Smittestopp

Nyhet

Alle over 16 år får SMS om Smittestopp

I dag og torsdag sendes det ut over 4 millioner SMS-er om appen Smittestopp. I appen kan du gi og få beskjed om smitte. Det er spesielt viktig at alle som har appen og som tester positivt, melder fra om det i Smittestopp.

smittestopp-mobilskjerm-700.jpg

I dag og torsdag sendes det ut over 4 millioner SMS-er om appen Smittestopp. I appen kan du gi og få beskjed om smitte. Det er spesielt viktig at alle som har appen og som tester positivt, melder fra om det i Smittestopp.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

– Vi forventer en betydelig smitteøkning i ukene fremover, og den enkelte skal nå i større grad si fra om smitte til nærkontaktene sine. Ved å melde fra gjennom Smittestopp oppnår du i tillegg at nærkontakter du ikke kjenner til får beskjed. Og du får selv beskjed dersom du har vært i nærheten av noen som er smittet, sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI.

For å melde om smitte, må positiv test være tatt på teststasjon og være registrert i Meldingsysstem for smittsomme sykdommer, MSIS. 

Slik ser SMS-en om Smittestopp fra FHI ut.

Slik ser SMS-en om Smittestopp fra FHI ut. 

Sterkt personvern

Smittestopp er lastet ned over 1,1 millioner ganger, og antall som melder seg smittet i appen har økt kraftig de siste ukene. Smittestopp har svært sterke personverninnstillinger. Informasjonen om andre app-brukere du møter lagres som anonyme kontaktnøkler på din egen telefon. Appen sender ikke data til andre før du selv eksplisitt melder deg smittet og samtykker til å sende data. Appen gjør at du enkelt kan varsle nærkontakter, kjente og ukjente, helt anonymt, om at du er blitt smittet.

Lite inngripende tiltak

– Det er ikke mulig å stanse smittebølgen som kommer, men vi kan bremse den med minst mulig inngripende tiltak. Smittestopp er et slikt tiltak. Appen blir mer effektiv jo flere som bruker den, og det er derfor vi igjen oppfordrer alle til å laste den ned, sier Camilla Stoltenberg.

Smittestopp virker

Ut fra tester av appen som FHI og selskapet Netcompany gjorde før lansering, vet vi at Smittestopp oppdager over 90 prosent av nærkontaktene dersom alle bruker Smittestopp. I testene ble det gjort simuleringer av buss-transport og butikk-kø.

Appen oppdager flere nærkontakter når den er i hånda og ikke i lomma, og Android-telefoner oppdager noen flere nærkontakter enn iPhoner.

Flere språk

Appen er tilgjengelig på 8 språk (engelsk, arabisk, litauisk, polsk, somali, tigrinja og urdu) i tillegg til nynorsk og bokmål.

Mer informasjon 

  • Les mer om appen på Helsenorge på Smittestopp, eller still spørsmål i chatbot-en på samme side. 
  • Du ser mer om appen også Smittestopp-siden på fhi.no.