Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ny rapport: Undersøkelse av årsaker til ulikheter i antall covid-19-tilfeller mellom PasInfo og MSIS»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ny rapport: Undersøkelse av årsaker til ulikheter i antall covid-19-tilfeller mellom PasInfo og MSIS

Melding

Ny rapport: Undersøkelse av årsaker til ulikheter i antall covid-19-tilfeller mellom PasInfo og MSIS


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Både Folkehelseinstituttet og Oslo kommune har gjennom covid-19-pandemien publisert daglig oppdatert statistikk på henholdsvis nasjonalt og lokalt nivå. Ved flere anledninger har det vært observert diskrepans mellom antall rapporterte covid-19-tilfeller fra Oslo kommunes smittesporingsløsning, PasInfo, og for Oslo kommune i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Det har vært antatt at hovedforklaringen for forskjellen er at Oslo kommune registrerer tilfeller i PasInfo basert på at de oppholder seg i Oslo, mens det i MSIS benyttes folkeregistrert bostedskommune som kilde for bostedsinformasjon. Resultatene viste at ulikheter i prøvedato/registreringsdato ga mindre uoverensstemmelser mellom de to kildene, mens manglende samsvar mellom folkeregistrert adresse og bostedsadresse forklarte en stor del av forskjellen i antall rapporterte tilfeller fra MSIS og Oslo kommune.