Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Ikke mulig å registrere i MSIS etter gjennomgått covid-19 sykdom i utlandet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Ikke mulig å registrere i MSIS etter gjennomgått covid-19 sykdom i utlandet

Melding

Ikke mulig å registrere i MSIS etter gjennomgått covid-19 sykdom i utlandet


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

MSIS mottar mange henvendelser fra leger og privatpersoner med ønske om å registrere prøvesvar fra tidligere påvist koronasykdom fra utlandet inn i MSIS-labdatabasen for å få koronasertifikat. Dette er dessverre ikke mulig.

Opplysninger i MSIS er regulert i MSIS-forskriften. I tråd med MSIS-forskriften skal MSIS inneholde informasjon om personer i Norge som er smittet med sykdommer som listet opp i forskriftens vedlegg 1. Dette åpner ikke for etterregistrering av prøvesvar fra andre land for personer som ikke lenger er syke.

Videre er meldeplikten til MSIS avgrenset til helsepersonell, og svar på koronaprøver meldes til MSIS fra norske laboratorier basert på meldingskriterier, i tråd med meldeplikt i MSIS-forskriften § 2-3.

Ved gjennomgått sykdom i utlandet før vaksinering, eller mistanke om gjennomgått sykdom (i Norge eller utlandet) som ikke er registrert i MSIS, kan man ta prøve til antistoffundersøkelse (ikke antistoff hurtigtest). Denne prøven må analyseres ved laboratorium i Norge slik at resultatet blir registrert i MSIS-labdatabasen og vises på helsenorge.no. Dette vil regnes som godkjent dokumentasjon for at én vaksinedose er tilstrekkelig til å regnes som fullvaksinert. Koronasertifikatet vil kombinere informasjon om antistofftester fra MSIS med vaksineinformasjon fra SYSVAK. Merk at antistoffprøven må være senest samme dag som vaksinedosen settes, og at påvist antistoff alene ikke er godkjent som dokumentasjon på gjennomgått sykdom i Koronasertifikatet.

For personer som har gjennomgått covid-19 i utlandet etter å ha fått første dose vaksine i Norge, og som ønsker gyldig koronasertifikat utstedt i Norge, kan gjennomgått sykdom ikke dokumenteres ved hjelp av antistofftest. Dersom de ønsker og har behov for å ha et gyldig koronasertifikat i EU/EØS, må andre dose av vaksinen tas, etter Folkehelseinstituttets gjeldende anbefaling om vaksinasjon etter gjennomgått covid-19.