Covid-19: Hva har vi lært? Og hvilke spørsmål gjenstår?
Arrangement
|Publisert
Ved inngangen til 2020 visste vi lite om SARS-CoV-2 og pandemien som skulle ramme oss. Inngripende tiltak har snudd om på verden slik vi kjente den. Men kunnskapsgrunnlaget er fortsatt begrenset. Hva har vi lært om viruset og covid-19 så langt, og hvilke kunnskapshull gjenstår å fylle?
Det er nå over syv måneder siden det første tilfellet av covid-19 ble bekreftet i Norge. Hva er det viktigste vi har lært om sykdommen, responsen og samfunnskonsekvensene så langt? Hvilken kunnskap trenger vi i pandemiens videre utvikling og - forhåpentligvis - avslutning?
I dette seminaret vil vi forsøke å svare på disse spørsmålene fra perspektivene til sentrale helsemyndigheter, samfunnsøkonomien, intensivmiljøet og kommunehelsetjenesten.
Seminaret er rettet mot alle som bruker eller produserer kunnskap om covid-19 i Norge, men er åpent for alle. Velkommen!
Innledere
- Camilla Stoltenberg. Direktør for Folkehelseinstituttet .
- Steinar Holden. Professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo og leder for ekspertgruppen for samfunnsøkonomisk vurdering av smitteverntiltak.
- Kathrine Kristoffersen. Kommuneoverlege i Tromsø, som hadde Norges første påviste tilfelle av covid-19 og utbruddet på MS Roald Amundsen i juli.
- Eirik Alnes Buanes. Overlege i intensivmedisin og daglig leder for Norsk intensivregister.
- John-Arne Røttingen. Avtroppende direktør i Forskningsrådet og leder av den internasjonale styringskomiteen til Verdens helseorganisasjons Solidarity Trial.
Lenke til arrangementet
Arrangementet direktestrømmes på FHIs YouTube-kanal. Vel møtt!