Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Antibiotikabruk i fylker og kommuner (infografikk)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Antibiotikabruk i fylker og kommuner (infografikk)

Statistikk

Antibiotikabruk i fylker og kommuner (infografikk)

Publisert Oppdatert

Grafer med statistikk fra Kommunehelsa statistikkbank viser antibiotikabruk i alle fylker og kommuner. Her er statistikken framstilt for perioden 2005-2016.

Illustrasjon

Grafer med statistikk fra Kommunehelsa statistikkbank viser antibiotikabruk i alle fylker og kommuner. Her er statistikken framstilt for perioden 2005-2016.


Forfattere

Om publikasjonen

Sammendrag

Vær oppmerksom på at i små kommuner kan antibiotikabruken være høyere enn det diagrammene nedenfor viser. Bakgrunnen er at utlevering av antibiotika fra legekontor og legevakt i spredtbygde områder kan være høyere enn i andre områder.

I figuren nedenfor er antibiotikabruken i fylkene sammenliknet med gjennomsnitt for landet og med målsettingen til regjeringen i Nasjonal strategi mot antibiotikaresistens 2015–2020.

Antibiotikabruk er målt som antall resepter utlevert fra apotek per 1000 innbyggere under 80 år.  I Nasjonal strategi mot antibiotikaresistens 2015-2020 er målsettingen 250 resepter per 1000 innbyggere. Dette er markert med en stiplet rød linje i figuren. 

Illustrasjon
Folkehelseinstituttet

Tall og grafer for kommuner 

I listen nedenfor finner du en figur for hvert fylke (pdf). Figurene viser antibiotikabruk i alle kommuner i fylket. Tallene som er grunnlag for grafen, finner du i Kommunehelsa statistikkbank.  

Klikk på pila nedenfor til høyre for å se liste over alle fylker, samt hele landet. 

Innenfor hvert fylke er kommunene ordnet etter kommunenummer. Bruk + for å forstørre bildet i pdf'en.

Ny versjon 25.4.2017: PDFene viser statistikk til og med 2016.