Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Rusmidler i Norge 2008»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Rusmidler i Norge 2008

Statistikk

Rusmidler i Norge 2008

Publisert Oppdatert

Rusmidler i Norge 2008 - Statistikkoversikten inneholder oppdaterte tabeller om forbruk, tilgjengelighet, økonomi, skadevirkninger og kriminalitet knyttet både til alkohol- og narkotikabruk.

Rusmidler i Norge 2008 - Statistikkoversikten inneholder oppdaterte tabeller om forbruk, tilgjengelighet, økonomi, skadevirkninger og kriminalitet knyttet både til alkohol- og narkotikabruk.


Om publikasjonen

  • Utgitt: 2009
  • Av: Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS)
  • Forfattere: Bretteville-Jensen AL, Bye EK, Hauge R, Nordlund S, Lauritzen HS, Skretting A.
Bestill

Last ned:

Sammendrag

SIRUS gir nå ut statistikkoversikten Rusmidler i Norge 2008. Den inneholder oppdaterte tabeller om forbruk, tilgjengelighet, økonomi, skadevirkninger og kriminalitet knyttet både til alkohol- og narkotikabruk. Årets utgave har i tillegg et spesielt fokus på kommunenes alkoholpolitikk .

20. utgave
SIRUS har hvert år siden 1990 gitt ut et hefte med fersk rusmiddelstatistikk. Tallmaterialet er hentet fra offentlig statistikk og spesialundersøkelser. For å gjøre statistikken tilgjengelig i en internasjonal sammenheng, presenteres all tekst også på engelsk.

Spesialtema
Annet hvert år presenteres et spesialtema, og de siste har vært: Det norske drikkemønsteret (2006), Narkotika og behandling (2004), Norsk og nordisk alkoholpolitikk i et EU-perspektiv (2002) og Rusmiddelsituasjonen i Norden (2000).

RusStat
Alle tabeller er også lagt ut i vår nettbaserte statistikkdatabase – RusStat. Basen blir oppdatert etter hvert som nytt tallmateriale kommer inn. Her finnes også lengre tidsserier på mange områder, bl.a. omsetning av alkohol i Norge fra 1800-tallet til i dag.

Dette er en rapport fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS). SIRUS ble en del av Folkehelseinstituttet 01.01.2016.