Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Økologisk mat i svangerskapet, svangerskapsdiabetes og helseutfall hos barna

Prosjekt

|

Publisert

Målet med dette prosjektet er å frambringe ny kunnskap om mulige helse effekter av økologisk mat på for helsen til mødre og deres barn.

Sammendrag

Målet med dette prosjektet er å frambringe ny kunnskap om mulige helse effekter av økologisk mat på for helsen til mødre og deres barn. Prosjektet vil benytte data fra mødre og barn i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen. Gravide kvinner som deltar i MoBa besvarte et kost-spørreskjema der de ble spurt om inntak av økologisk mat i 6 matvarekategorier. Svarene på disse spørsmålene danner grunnlag for å undersøke om inntak av økologisk mat har betydning for helseutfall hos mødre og barn. Data om spesifikke helseutfall skal hentes fra nasjonale helseregistre og spørreskjema som mødrene besvarer etter fødsel. Helseutfall for omfatter utvikling av diabetes i svangerskapet hos mødrene og vekst/vektutvikling og adferdforstyrrelser som ADHD og autisme hos barna.

Prosjektleder

Anne Lise Brantsæter, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Hanne Torjusen, OsloMet - storbyuniversitetet
Mark K Santillan, University of Iowa
Kai Wang, University of Iowa
Lane Strathearn, University of Iowa
Wei Bao, University of Iowa

Start

01.05.2021

Slutt

31.12.2025

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Publisert