Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «HELIX: Gravid og Miljø»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • HELIX: Gravid og Miljø

Prosjekt

HELIX: Gravid og Miljø - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

HELIX: Gravid og Miljø er en del av et EU-finansiert forskningsprosjekt under 7. rammeprogram kalt HELIX (The Human Early-Life Exposome). Et økende antall helseproblemer hos barn kan knyttes til miljøpåvirkninger som f.eks. stoffer i maten, produkter


Sammendrag

HELIX: Gravid og Miljø er en del av et EU-finansiert forskningsprosjekt under 7. rammeprogram kalt HELIX (The Human Early-Life Exposome). Et økende antall helseproblemer hos barn kan knyttes til miljøpåvirkninger som f.eks. stoffer i maten, produkter påført huden, forurensning i luften, og støy og UV-stråling. Disse miljøpåvirkningene utsettes barn for under oppveksten, men også mens de er i mors mage og under amming som er spesielt sårbare perioder. En utfordring ved humane studier er å få gode eksponeringsmål for faktorer som varierer mye over tid. Hensikten med studien er å undersøke korttidsvariasjoner i ulike eksponeringer og individuell adferd for å få oversikt over usikkerheter i eksponeringsmålene. Resultatene vil være nyttig for tolkningen av fremtidige studier på miljøfaktorers effekt på barns helse. Miljøeksponeringer hos gravide kvinner i to perioder á en uke vil bli undersøkt.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Berit Brunstad Granum, Folkehelseinstituttet

Start

01.03.2013

Slutt

01.03.2025

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Berit Brunstad Granum