Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Forekomst av alvorlige ikke-kolera Vibrio- og Shewanella-infeksjoner i Norge i 2014-2018: er det et fremvoksende helseproblem?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Forekomst av alvorlige ikke-kolera Vibrio- og Shewanella-infeksjoner i Norge i 2014-2018: er det et fremvoksende helseproblem?

Prosjekt

Forekomst av alvorlige ikke-kolera Vibrio- og Shewanella-infeksjoner i Norge i 2014-2018: er det et fremvoksende helseproblem? - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet med studien er å undersøke forekomsten av ikke-kolera Vibrio og Shewanella som årsak til alvorlige infeksjoner i Norge.


Sammendrag

Formålet med studien er å undersøke forekomsten av ikke-kolera Vibrio og Shewanella som årsak til alvorlige infeksjoner i Norge. Studien vil se på alders- og kjønnsfordeling, samt sesongvariasjon av alvorlige ikke-kolera Vibrio- og Shewanella-infeksjoner, for å kunne se om disse infeksjonene er et fremvoksende folkehelseproblem i Norge i forbindelse med klimaendringene. Man vil også se om molekylær analyse av alle tilgjengelige prøver fra mikrobiologiske laboratorier i Norge kan gi nyttig informasjon om kilde til infeksjonen, evolusjonen og egenskapene til disse bakteriene. Resultatet fra den molekylære analysen vil sammenlignes med internasjonal tilgjengelig data.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Ettore Amato, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Mohammed Umaer Naseer, Folkehelseinstituttet
May Line Angell, Folkehelseinstituttet
Line Vold, Folkehelseinstituttet
Emily Ann Macdonald, Folkehelseinstituttet
Jeevan Karloss Antony Samy, Folkehelseinstituttet
Hans Henrik Blystad, Folkehelseinstituttet

Start

01.01.2019

Slutt

15.09.2020

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Ettore Amato