Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Det norske barnevaksinasjonsprogrammet: Holdninger, vaksineopptak og sikkerhet av HPV-vaksine og andre vaksiner i programmet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Det norske barnevaksinasjonsprogrammet: Holdninger, vaksineopptak og sikkerhet av HPV-vaksine og andre vaksiner i programmet

Prosjekt

Det norske barnevaksinasjonsprogrammet: Holdninger, vaksineopptak og sikkerhet av HPV-vaksine og andre vaksiner i programmet - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet med prosjektet er å belyse tre problemstillinger rundt barnevaksinasjonsprogrammet og introduksjon av HPV-vaksinen.


Sammendrag

Formålet med prosjektet er å belyse tre problemstillinger rundt barnevaksinasjonsprogrammet og introduksjon av HPV-vaksinen. 1. 'Holdninger til HPV-vaksinasjon blant helsepersonell'.Det er gjennomført to tverrsnittsundersøkelser blant helsepersonell. Man vil her studere kunnskap og holdninger til HPV-vaksinasjon før og etter innføring av HPV-vaksinen i disse datasettene. Gjennom kobling av nasjonale helseregistre og sosioøkonomiske data fra statistisk sentralbyrå vil man videre belyse sosioøkonomiske prediktorer for vaksineopptak. Spesielt vil en studere hvilken betydning utdannelse, inntekt, geografi og etnisk bakgrunn har for foreldres beslutning om å gi barnet de vaksiner som tilbys i det norske barnevaksinasjonsprogrammet, og om disse faktorene har ulik betydning for de tradisjonelle barnevaksinene og HPV-vaksinen. Den tredje problemstillingen er knyttet til mistenkte bivirkninger.Gjennom kobling av helseregistre vil man estimere risikoen for utvalgte endepunkt blant vaksinerte og uvaksinerte.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Lill-Iren Schou Trogstad, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Berit Feiring, Avdeling for metodeutvikling og analyse, Folkehelseinstituttet
Jeanette Stålcrantz, Avdeling for smittevern og vaksine, Folkehelseinstituttet
Ida Laake, Avdeling for metodeutvikling og analyse, Folkehelseinstituttet
Geir Aamodt, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Randi Bjerke, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Start

01.01.2013

Slutt

01.08.2026

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Lill-Iren Schou Trogstad

Prosjektdeltakere ved FHI

Jeanette Stålcrantz

Ida Laake

Berit Feiring