Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Antistoff mot pandemisk A(H1N1) hos kvinner som var gravide under pandemien og deres nyfødte barn»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Antistoff mot pandemisk A(H1N1) hos kvinner som var gravide under pandemien og deres nyfødte barn

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Prosjekt

Antistoff mot pandemisk A(H1N1) hos kvinner som var gravide under pandemien og deres nyfødte barn - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Vi ønsker å studere om infeksjon/vaksinasjon av gravide mot pandemisk influensa har gitt beskyttelse hos nyfødte, samt varighet av beskyttelse hos mor og barn. Informasjon fra denne studien er viktig for videre råd og veiledning overfor tiltak for å begrense influensa A (H1N1) spredning.


Sammendrag

En av hovedoppgavene til Folkehelseinstituttet er å overvåke immunitet i den norske befolkning mot smittsomme sykdommer som kan forårsake alvorlig sykdom eller utbrudd med alvorlige helsemessige konsekvenser for befolkningen slik som den nye influensapandemien. Det er viktig å skaffe til veie kunnskap om utbredelsen av og immunitet mot den nye influensa A(H1N1) i Norge. Spesielt ønskes det å kartlegge hvordan immuniteten er hos gravide overfor nytt A(H1N1). Infeksjon og immunisering av gravide kvinner fremkaller et antistoff respons som kan resultere i passiv overføring av nok antistoff for å beskytte de aller yngste barnet for influensa. Vi ønsker å studere om infeksjon/vaksinasjon av gravide mot pandemisk influensa har gitt beskyttelse hos nyfødte, samt varighet av beskyttelse hos mor og barn. Informasjon fra denne studien er viktig for videre råd og veiledning overfor tiltak for å begrense influensa A (H1N1) spredning.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Kristian Waalen, Folkehelseinstituttet

Start

01.10.2010

Slutt

31.12.2020

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet